A nemzeti szuverenitás érték

2022.05.15. 14:28

Varga Judit: nem hagyjuk, hogy Brüsszel eltörölje a nemzeti érdeket szolgáló vétót

Az unió "még több Európát" típusú válságkezelése megbukott – jelentette ki Facebook-oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter ma reggel a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában az Európai Unió jövőjéről folytatott konferenciasorozat zárásáról elmondta, hogy vissza kell téríteni Európát az alapító atyák akaratának irányába, ahol egyértelmű hatáskör-elhatárolások vannak, és ahol a nemzeti szuverenitás ugyanolyan érték, mint a közös fellépés - írja a Magyar Nemzet.

Varga Judit a Kossuth rádióban arról számolt be, hogy a bizottság konferenciasorozatát egy liberális véleményhegemónia ejtette túszul, ami az európai állampolgárok véleményére hivatkozva próbálja demokratikus akaratként beállítani a saját ideológiai törekvéseit, és ezzel próbálják majd zsarolni a tagállamokat.

A brüsszeli elit szerint megérett az idő arra, hogy meghaladjuk a nemzetállamokat és eltöröljük a vétót, ami egyértelműen a nemzeti érdek és szuverenitás utolsó védőbástyája
– jelentette ki.

Hangsúlyozta: ezek az őrült ötletek időről időre mindig felbukkannak, de most úgy gondolják, hogy egy ilyen álságos európai akarat mögé bújtatva tudják majd ezt a többi nemzet torkán is lenyomni.

Ezt nem fogjuk szó nélkül hagyni, mi is ott leszünk a saját véleményünkkel
– zárta bejegyzését az igazságügyi miniszter.

Borítókép: Varga Judit 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában