Konzervatív fórum

2022.05.19. 20:24

Varga Judit: nincs más a szemünk előtt, mint hazánk és a magyar emberek érdekeinek védelme (videó)

A kormánypárti politikus a CPAC csütörtöki záróbeszédében azt hangsúlyozta: rendkívüli pillanat, hogy Budapesten dobog a konzervatív világ szíve, és hatalmas elismerés ez az április 3-i választási eredményekért.

Nincs más a szemünk előtt, mint hazánk és a magyar emberek érdekeinek védelme, ez a szemlélet a Nyugat politikai elitjéből az utóbbi időben kiveszett - hangoztatta Varga Judit, az igazságügyi tárca vezetője, miniszterjelölt Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű kétnapos konferencián csütörtökön Budapesten. 

A kormánypárti politikus a CPAC csütörtöki záróbeszédében azt hangsúlyozta: rendkívüli pillanat, hogy Budapesten dobog a konzervatív világ szíve, és hatalmas elismerés ez az április 3-i választási eredményekért. 

Arra reagálva, hogy Brüsszelben újabb jogállamisági jelentést fogadtak el Magyarországgal szemben, Varga Judit elmondta: "(Brüsszelben) az a bajuk, hogy ellentétben velük, Magyarországon mind a közéletben, mind a politika világában, mind a sajtóban valódi véleménysokszínűség uralkodik", ami felfoghatatlan Brüsszel számára. 

A tárcavezető arról beszélt, hogy a balliberálisok zsákutcába jutottak, mivel a klasszikus liberalizmus minden egyes célkitűzése a 20. század végéig mind megvalósult, és mivel elfogytak a célok, és ehelyett önmagából kifordult, saját magát felfaló ideológiákat találtak. Szavai szerint nem lehet könnyű nap mint nap új áldozati csoportokat találni és kényszeredett önigazodási pontokat gyártani. 

"Ennek a jelenségnek sajnos mindannyiunk társadalmában kézzelfogható káros következményei vannak, (.) ráerőltetik a maguk fals igazát a többségre" - mondta, majd úgy vélte, ezzel elvonják a figyelmet az igazán fontos társadalmi kérdésekről. Hozzátette: a józan magyar ész azonban április 3-án ismét kétharmados felhatalmazást adott a nemzeti oldalnak. 

Varga Judit ezen a ponton rögzítette: "akár tetszik, akár nem" a törvényes hatalom alapja az emberek többségi akarata. Megfogalmazása szerint a legfőbb érték a demokratikus döntés, a demokrácia fénypontja pedig a választás. Kritizálni lehet és kell is a hatalmon lévőket, de nem árt mellé néha választást is nyerni - jegyezte meg. 

Vélekedése szerint a liberális mainstream ott tévedt el, hogy az emberek valós problémáinak megoldása helyett utópiákat kerget, és a magyar baloldal pedig nem értette meg a saját nemzetét. 

"A magyar kormány tudja, csak úgy lehet jó politikát csinálni, ha az nem múló ideológiákat, nem külföldi importcikkeket, hanem az állampolgárok igényeit szolgálja" - hangoztatta, hozzátéve, "ha ők a woke, mi vagyunk az awake". 

Varga Judit a liberális és a konzervatív gondolkodás közti különbségre Magyarország klímavédelmi eredményein keresztül mutatott rá, mondván, az országnak úgy sikerült meghaladnia a szén-dioxid-kibocsájtás mérséklési célokat, hogy közben jelentős gazdasági növekedést ért el. "Az igazi cselekvés nem a Facebookra kiposztolt klímaszorongás" - fogalmazott. 

Nincs más a szemünk előtt, mint hazánk és a magyar emberek érdekeinek védelme, ez a szemlélet a Nyugat politikai elitjéből az utóbbi időben kiveszett. 

A konzervatívok közötti szövetségépítés fontosságát hangsúlyozva Varga Judit azt mondta, semmi kétsége afelől, hogy a "jövő a mienk", de ehhez - fűzte hozzá - rengeteg erőfeszítés kell. 

Az Európa jövőjéről szóló vita lezárulásával kapcsolatban méltatta a magyarok aktivitását, akik javaslataikban az erős nemzetek, erős Európájának koncepciójának megvalósítását sürgették. Varga Judit ezzel kapcsolatban elképzelhetőnek tartotta a jelenlegi uniós szerződések módosítását, mivel a lisszaboni szerződés keretrendszere "nem biztosítja a nemzetállamok szuverenitását".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában