Válság idején

2022.06.21. 16:41

Fidesz: a baloldal magára hagyta az embereket és kockára tenné a munkahelyeket

A baloldal válság idején magára hagyta a magyar embereket - olvasható a Fidesz keddi közleményében, amelyben a nagyobbik kormánypárt Barkóczi Balázs DK-szóvivő azon keddi kijelentésére reagált, amely szerint felelős kormányzásra, áfacsökkentésre és a családok megsegítésére lenne szükség, nem pedig méltatlan és káros össze-vissza beszélésre.

A háború és az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt a világban mindenütt nő az infláció. Azonban a Fidesz-KDNP nem fogja hagyni, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát. Ezért vezették be az élelmiszerárstopot, a benzinárstopot, a rezsistopot és a kamatstopot. Ha a baloldal lenne hatalmon, sokkal többe kerülne egy átlagos magyar család megélhetése, hiszen a baloldal nemet mondott a rezsicsökkentésre, a benzinárstopra és az élelmiszerárstopra is

- közölte a kormánypárt.

Ismerjük már jól a baloldal válságkezelését, a nehéz időkben ők mindig megszorításokkal terhelték a magyar embereket. A baloldal kormányzása alatt minden élelmiszer áfáját emelte és a fizetésekhez viszonyítva a magyar családoknak volt a legdrágább a gáz és az áram ára az egész Európai Unióban

- fogalmaztak.

Ha Gyurcsányék hatalomra kerültek volna, már a magyaroknak is négyszeres lenne az áremelkedés, mert a baloldal már eltörölte volna a rezsicsökkentést, a benzinárstopot és az élelmiszerárstopot is - áll a Fidesz közleményében.

Kockára tennék a munkahelyeket is

A baloldal kockára tenné a munkahelyeket azzal, hogy megduplázná a vállalkozásokat terhelő adókat - olvasható abban a közleményben, amelyet a Fidesz országgyűlési frakciója adott ki kedden, és amelyben a globális minimumadóról szóló keddi parlamenti szavazásra reagált.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal a mai parlamenti szavazáson világossá tette, hogy megduplázná a vállalkozásokat terhelő adókat. Az általuk támogatott 15 százalékos globális minimumadó ugyanis lényegben ezt jelentené Magyarországon

- fogalmaztak.

A kormánypárti frakció szerint ez még békeidőben is komoly terhet jelentene a vállalkozásoknak, nemhogy egy háborús gazdasági válság idején.

A jelenlegi helyzetben gazdasági növekedésre, adócsökkentésre, beruházásösztönzésre van szükség, mert csak így védhetők meg a munkahelyek - tartalmazza a közlemény.

Borítóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában