Káosz

2022.06.15. 18:39

Zűrzavar az MMM-nél: Márki-Zay könyvelőt keres, Kész Zoltán is reagált (videó)

Továbbra sem számolt el a kampánypénzekkel Márki-Zay Péter, ráadásul az ATV-ben azt mondta, hogy még csak most keres könyvelőt. Kész Zoltán korábban attól tette függővé maradását a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségében, hogy Márki-Zay még májusban rendesen elszámol-e a kampánypénzekkel.

Márki-Zay Péter bizalmi embere, Kész Zoltán május 20-án írt egy nyílt levelet a baloldal volt miniszterelnök-jelöltjének. Ebben azt állította, hogy az adományozók által egyértelműen választásra adott támogatásokat nem erre a célra felhasználni lopásnak minősül.

Csaknem hárommilliárd forintból kampányolt az ellenzék, az adományokból pedig mintegy kétmilliárd jöhetett össze. Ezt még május 23-án mondta Márki-Zay Péter a Mediaworks–Hírcentrumnak. Sőt a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje akkor azt is megígérte, hogy május végéig elszámolnak ezzel az összeggel. 

De a szivárványkoalíció bukott miniszterelnök-jelöltje azt is leszögezte, hogy a többmilliárdos kampánypénz maradványát nem tudják, és nem is akarják visszaadni az adományozóknak.

Ehhez képest Márki-Zay június 14-én az ATV-ben még mindig arról beszélt, hogy az elszámolás folyamatban van. Úgy fogalmazott, hogy nem tudják fizetni a könyvelőket, és azok a kampány végeztével már egyébként sem dolgoznak a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM). Ugyanakkor a baloldal korábbi miniszterelnök-jelöltje ismét önellentmondásba keveredett, hiszen a műsorvezető egy másik kérdésére már azt válaszolta, hogy mégis tudnak fizetni a könyvelésért.

Kész Zoltán egyébként májusi Facebook-bejegyzésében azt is kilátásba helyezte, hogy ha Márki-Zay májusig nem tud elszámolni a pénzekkel, akkor nem marad a MMM elnökségi tagja. 

A Mediaworks–Hírcentrum utolérte telefonon Készt, aki azonban nem volt hajlandó válaszolni a kérdésekre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában