Katatüntetés

2022.07.14. 23:24

A reggeli budapesti csúcsforgalmat is megbénítaná a baloldal

Kábítószer, graffiti, anarchisták: semmi köze nincs már a megmozdulásnak a kisvállalkozók adózásához.

Néhány száz tüntető csütörtök éjjel is az utcán maradna, és megbénítanák a péntek reggeli csúcsforgalmat

– számolt be róla az egyik aktivista a 444.hu-nak.

Kérdés, hogy a baloldal által szervezett, kedd óta tartó tüntetéssorozatnak mi köze az eredeti célkitűzéshez, a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítása elleni tiltakozáshoz. A demonstrációk az elmúlt napokban is éjszakába nyúltak, s korábban ugyancsak egy csupán pár száz főből álló csoport próbálta megbénítani a forgalmat a Margit hídnál és a főváros más útszakaszain

írja a Magyar Nemzet.

Az anarchista szónoklatoknak is bőven teret adó tüntetéseken rendbontások is jócskán történtek.

A demonstrációkat a baloldali pártok bábáskodásával szervezték: csütörtökön a Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) hirdetett az Erzsébet hídra „hídfoglaló túlórázást”.

Végül Márki-Zay Péter, a baloldal korábbi közös miniszterelnök-jelöltje állt a demonstráció élére, s egyebek mellett a Fidesz szavazókat is gyalázta, idiótának nevezve őket. A korábbi két napon, kedden és szerdán a Momentum vitte utcára az embereket.

A kata módosítása ellen most hevesen tiltakozó baloldal politikusai közül egyébként senki nem szavazta meg 2012-ben az akkor új adózási formát a parlamentben.

Az eredeti cikket ITT olvashatja el!

Borítóképünkön résztvevők a tüntetésen. Fotó: Magyar Nemzet/Teknős Miklós

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában