Olaszország

2022.08.26. 08:13

Fényes nappal, az utcán erőszakolta meg a migráns az ukrán menekültet

Az illegális bevándorló által elkövetett erőszak az olasz választási kampány egyik fő témájává vált. Több jobboldali pártelnök ígéretet tett az ország biztonságának visszaállítására, míg a baloldal miniszterelnök-jelöltje az eset elítélése helyett illetlennek nevezte, hogy egyes politikusok nyilvánosságra hozták az erőszakról készült videót.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A szexuális erőszakot az olaszországi Piacenza központjában követte el egy 27 éves, Új-Guineából származó migráns. Az áldozat – egy 55 éves ukrán nő – reggel 6 óra körül egyedül sétált a város központjában, amikor az illegális bevándorló megtámadta és leteperte, majd megerőszakolta – írja a V4NA.

Az esetről egy környéken lakó videót készített az ablakából, miközben hívta a rendőrséget. A felvételen a nő kétségbeesetten próbál segítséget kérni a saját nyelvén. A rendőrség a helyszínen közbelépett és elfogta a férfit, majd letartóztatták. A nőt sokkos állapotban szállították a közeli kórház sürgősségi osztályára.

Az incidens az olaszországi választási kampány egyik központi témájává vált. A Liga vezetője, Matteo Salvini bejelentette, hogy hamarosan Piacenzában látogat, hogy megerősítse a Liga elkötelezettségét az ország biztonságának helyreállításával kapcsolatban.

Tízezerrel több rendőrre és rendfenntartóra van szükség, több kamerára és az illegális partraszállások megállítására. Elég! A határok és az olaszok védelme számomra kötelesség, nem pedig jog

– szögezte le a jobboldali politikus, aki egykor belügyminiszter volt.

Az Olasz Testvérek párt elnöke, Giorgia Meloni még az erőszakról készült videót is közzétette, amellyel kapcsolatban kiemelte hogy

nem hallgathatunk egy ukrán nő ellen elkövetett szexuális erőszakról, amelyet egy menedékkérő követett el napközben Piacenzában. Egy ölelést küldök ennek a nőnek. Mindent meg fogok tenni, hogy helyreállítsuk városaink biztonságát!

A Demokrata Párt miniszterelnök-jelöltje, Enrico Letta azonban ebben az esetben is az ellenfele támadására fókuszált, és illetlennek nevezte, hogy Meloni közzétette, a videót. „Mindenkit felszólítok, maradjunk az illem határain belül! Az emberek tisztelete mindenek felett áll” – mondta a demokraták első embere a Rádió 24 műsorában, ahelyett hogy elítélte volna az esetet.

Nem kellett sokat várni Meloni válaszára, aki azt írta,

nem engedem, hogy Enrico Letta hazugságokat terjesszen rólam, és durva propagandát folytasson a Piacenzában történt nagyon súlyos nemi erőszakkal kapcsolatban. A közösségi oldalakon közzétett videó el van homályosítva, hogy az áldozat ne legyen felismerhető, a felvétel pedig egy fontos országos napilap honlapjáról származik, ellentétben azzal, amit Letta állított. Ezek a rágalmazó és valóságtorzító módszerek ma már a szétesett baloldalra jellemzőek, ezt mindannyian tudjuk már egy ideje, de mindennek van határa. Különösen, ha nemi erőszakról és a nők elleni erőszakról van szó. Én őszintén szólva szégyellem magam a politikai vezetők miatt, akik egy nemi erőszakot használnak fel arra, hogy engem támadjanak, egy szót sem szólnak az áldozat iránti szolidaritásról, nyilvánvalóan azért, mert félnek attól, hogy foglalkozniuk kell a tömeges illegális bevándorlás által okozott biztonsági krízis kérdésével.

A demokraták egyik szenátora is beszállt a szócsatába, Valeria Valente szerint semmi összefüggés nincs a nemi erőszak és a tömeges bevándorlás között – utóbbi nem is létezik szerinte. „Nagyon súlyos eset történt Piacenzában, egy guineai menedékkérő megpróbált megerőszakolni egy ukrán lányt, a járókelők, majd a rendőrség állították meg. A jobboldal azonban tudja, hogy a nők elleni erőszaknak semmi köze a migránsok nem létező inváziójához” – vélekedik Valeria Valente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában