Soros-hálózat

2022.09.13. 13:45

Ismert balos aktivisták hergelik a diákokat

Ismert baloldali aktivisták koordinálásával zajlott tegnap reggel Miskolcon az a diáktüntetésnek indult tiltakozó akció, amelynek célja a Herman Ottó Gimná­zium polgári engedetlenségben való részvétel miatt elbocsátott igazgatóhelyettesének rehabilitálása. A tankerületi igazgató irodájába engedély nélkül behatoló küldöttségben feltűnt a kormányellenes akcióiról ismert Molnár Áron színész és Gulyás Márton, a Partizán nevű csatorna vezetője is – írja a Magyar Nemzet.

Gulyás Márton pere 2016. március 22-én

Fotó: Teknõs Miklós

A korábbi évek kormányellenes tüntetéseiről és baloldali aktivista tevékenységekről is jól ismert arcok jelentek meg a hétfőn reggel élőlánccal indított, majd vonulásos tüntetéssé alakult diákmegmozduláson Miskolcon. 

A fekete ruhába öltözött demonstrálók azért hirdettek tiltakozó akciót a Herman Ottó Gimnázium elé, mert a tankerület felmentette az intézmény igazgatóhelyettesét, Dezsőfi Györgyöt, miután ő is részt vett az iskola tantestületének 36 tagjával együtt a szeptember 5-i polgári engedetlenségi akcióban. A megmozduláson azonban nemcsak a Herman diákjai és tanárai vettek részt, és a félórásra tervezett élőlánc tüntetéssé alakult: a nagyjából nyolcszáz főre becsült tömeg átvonult a tankerületi központhoz, hogy átadják a petíciójukat, amelyben igazgatóhelyettesük felmentésének visszavonását követelik. 

A tüntetést élő videóban közvetítette Facebook-oldalán Molnár Áron, akit a színészi alakításai mellett – vagy inkább előtt – politikai aktivistaként ismert meg a nagyközönség. Molnár néhány újságíró, fotós és Gulyás Márton – a Partizán nevű videócsatorna vezetője és szintén régi baloldali aktivista – társaságában a portás határozott tiltakozása ellenére behatolt a tankerületi központ épületébe és meg sem álltak az igazgató irodájáig. 

A videón látható, amint a hívatlan „küldöttség” bemegy a tankerületi igazgató irodájába, és szóváltás alakul ki. Gulyás Mártonék folyamatosan videóz­ták az eseményt, majd Molnár a diskurzus egy pontján hangosan beszólt az előtérből a tankerületi igazgatónak: „Nem elbeszélgetni kell, hanem a petíciót akarják átadni a diákok!” Néhány másodperc múlva hangosan noszogatni kezdte a két, szemmel láthatóan bizonytalankodó diákot, hogy adják már át a petíciót. A tanulók erre teátrális mozdulattal ledobták az íróasztalra a követeléseket tartalmazó papírt, sarkon fordultak, és a csapat elindult kifelé az épületből.

A két ismert baloldali aktivista tevékeny részvétele a tüntetésen azt bizonyítja, hogy a pedagógusok követeléseinek olykor törvénytelen akciókkal is hangot adó megmozdulásokat tudatos, kormányellenes politikai hecckampánnyá próbálják alakítani. 

Molnár Áron – aki noÁr néven mozgalmat is alapított – politikai szerepvállalása azzal kezdődött, hogy 2018. február 19-én a YouTube-on közzétett egy klipet, amelyben a kormány migrációs politikáját kritizálta. Majd április 4-én, az országgyűlési választások után azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy klipet jelentetett meg, amelyben kifejezte támogatását az ellenzéki pártok által is aktívan támogatott, már sokadik diák-tanártüntetés mellett. 

Az aktivista teljesítményével kiérdemelte Soros György alapítványának elismerését is. 

A teljes cikk ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában