Rejtélyes ügy

2022.09.13. 16:29

Gyurcsány titkolja, hogy milyen tranzakciót takar a vagyonnyilatkozata

A Magyar Nemzet kérdésekkel fordult a DK sajtóosztályához, mivel a nyilvános adatok alapján értelmezhetetlen Gyurcsány Ferenc 2022. májusi vagyonnyilatkozatának az a része, amelyben a pártelnök „lakásvásárlás foglaló és előleg” jogcímen több mint 446 millió forintot tüntetett fel követelésként.

Gyurcsány Ferenc

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A volt kormányfő, illetve a sajtóosztály illetékesei egyelőre semmiféle választ nem adtak. Így nem tudni, hogy Gyurcsány Ferenc a tulajdonában lévő ingatantok közül melyiktől válna meg. Az összeg nagysága azt feltételezi, hogy jelentős értékű lakásról lehet szó.

Igen ám, de a politikus vagyonnyilatkozata szerint a tulajdonában csupán egy pápai 50 négyzetméteres társasházi lakás, illetve egy kötcsei ingatlan 50 százaléka van. 

Ez utóbbi egyébként egy több mint 3000 négyzetméteres telken lévő 267 négyzetméteres családi ház.  

A Magyar Nemzet megjegyzi: a pápai lakás nem lehet a szóban forgó ingatlan, hiszen kizárt, hogy erre valaki közel félmilliárd forintos foglalót vagy előleget tenne le. A kötcsei családi ház esetében sem életszerű az említett mértékű összeg kifizetése.  

Kérdéseket vet fel az a körülmény is, hogy a politikus a 2020., valamint a 2021. januári vagyonnyilatkozatában a szóban forgó rubrikában még csupán 225 millió forintot, 2022 januárjában pedig már 348 milliót tüntetett fel. 

Egyelőre rejtély, hogy az évről évre szaporodó milliók mögött valójában milyen tranzakciók állhatnak. 

Fontos megjegyezni, hogy az a Szemlőhegy utcai villa, amelyben a Gyurcsány házaspár él, Dobrev Klára és édesanyja, Apró Piroska tulajdonát képezi, vagyis az ingatlanhoz a volt miniszterelnöknek a telekkönyv szerint semmi köze nincs.  

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában