ElkXrtuk

2022.09.01. 17:29

Kálomista Gábor: egy fikciós film valóságtartalmát kell bizonyítani (videó)

Hann Endre nem kívánt a sajtó kérdéseire válaszolni, Kálomista Gábor szerint viszont aggasztó, hogy a bíróság előtt kell egy fikciós film valóságtartalmát bizonyítani. Csütörtökön kezdődött az a személyiségi jogi per, amelyet Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője indított a Megafilm Kft. ellen.

Hann Endre azt kifogásolja, hogy az ElkXrtuk című filmben – ami a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni időszakot dolgozza fel – szereplő, Endre nevű karaktert szerinte róla mintázták.

Az önmagukat függetlennek nevező filmkészítőknek most kellene felsikítani, hogy eddig és ne tovább!

 – mondta el a Mediaworks Hírcentrumának Kálomista Gábor a csütörtöki bírósági ülést követően. A Megafilm tulajdonos-producere szerint ha a bíróságok döntenek filmek sorsáról, akkor olyan folyamatok indulnak el, amiken nagyon fogunk csodálkozni. Kálomista furcsának nevezte, hogy a bíróság előtt kell bizonyítani egy fikciós történet valóságtartalmát. A perről Kálomista Gábor dokumentumfilmet is forgat, mert szerinte az eljárás filmtörténeti jelentőségű.

Hann Endre, a Medián igazgatója nem volt hajlandó arra a kérdésre válaszolni, hogy miként azonosította magát a filmben, sőt arra sem válaszolt, hogy látta-e egyáltalán az ElkXrtukat. Az eljárás október 11-én folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában