Elkezdődött a tárgyalás

2022.09.08. 18:05

Kálomista: Micimackót medvékről mintázták, Endrét közvélemény–kutatókról (videó)

Szeptember 1-jén kezdődött az a személyiségi jogi per, amelyet Hann Endre, a Medián közvélemény-kutató cég vezetője indított a Megafilm Kft. ellen az Elkxrtuk című film miatt. Kálomista Gábor a Megafilm tulajdonos-producere kifejezetten örül neki, hogy a film ismét a figyelem középpontjába került.

Kálomista Gábor, a Megafilm producere A helység kalapácsa című televíziós film forgatásáról tartott sajtótájékoztatón a tordasi Westernfaluban 2022. augusztus 17-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, Hann Endre azt kifogásolja, hogy az őszödi beszéd kiszivárogtatása utáni időszakot feldolgozó filmben szereplő, Endre nevű karaktert szerinte róla mintázták. Kálomista Gábor a Mediaworks podcast műsorában azonban azt az álláspontját fejtette ki, hogy egy valós eseményekre épülő fikciós filmről van szó, ami megtörtént eseményen alapul. Véleménye szerint ahogyan Micimackót vélhetően medvékről mintázták, úgy a filmbéli Endre karaktere is egy közvélemény-kutató archetípust jelenít meg. Kálomista szerint aggasztó, hogy egy fikciós filmet a bíróságon kell megvédeni, ugyanakkor azt is leszögezte, hogy csupán a filmkészítői énje tiltakozik a per ellen, mint magánember, nem emel szót, hiszen nincsen takargatnivalója.

A producer szerint, ha elmarasztaló ítélet születik, akkor innentől kezdve bármelyik játékfilmben, bárki magára ismerhet. Viszont annak kifejezetten örül, hogy az Elkxrtuk ismét a figyelem középpontjába került, ezért magáról a bírósági eljárásról dokumentumfilmet is forgat. A tárgyalás október 11-én folytatódik, Kálomista szerint nem lenne meglepő, ha ítélet is születne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában