Demonstráltak

2022.09.02. 20:33

Karácsony Gergely szerint hülyeség azt kérni a politikusoktól, hogy ne menjenek el tüntetni (videó)

Ugyan hivatalosan a diákok szerveztek tüntetést a tanárokért, de a péntek délutáni demonstráción valamennyi párt képviselője megjelent. Karácsony Gergely hülyeségnek nevezte, ha valaki azt kéri a politikusoktól, hogy ne jelenjenek meg a tüntetésen. De volt olyan politikus is, aki szerint a civileknek és a politikusoknak össze kell fogni a Fidesz ellen.

A kockás ingben megjelent főpolgármester a demonstráción arról beszélt újságírói kérdésre válaszolva, hogy a politika mindannyiunk ügye, így természetes, hogy szabadidejében részt vesz a demonstráción, és azt is leszögezte, hogy szereti a kockás inget. 

Kunhalmi Ágnes az MSZP társelnöke szintén arról beszélt, hogy fontos, hogy támogassa a pedagógusokat, mint mondta az oktatás a politika része. Brenner Koloman a Jobbik alelnöke pedig azon az állásponton van, hogy meg kell haladni azt a gondolkodást, hogy a civileket és a politikusokat szétválasztják, szerinte együtt kell fellépni a Fidesz ellen. 

Ezzel szemben Márki-Zay Péter már azt mondta: egyetért azzal az állásponttal és igénnyel, hogy a politikusok ne telepedjenek rá a demonstrációkra, ennek ellenére ő maga is felvonult a tüntetésen.

Szintén jelen volt a botránypolitikus Szabó Bálint is, aki az első sorban haladt a tömeggel. Szabó a gazdatüntetés szervezőjeként azért került a figyelem középpontjába, mert 1800 traktort ígért a saját demonstrációjára, amiből végül az lett, hogy az ott megjelent tüntetők nekiestek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában