Óriási a felháborodás

2022.09.22. 09:30

Női börtönben helyezték el a nőgyilkos férfit

Jóváhagyták, hogy egy a biológiai férfit női börtönben helyezzenek el, miután elítélték többek között gyilkosság vádjával. A férfi megölt egy nőt, majd pedig a holttestével közösült.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Engedélyezték az átszállítását egy női börtönbe annak a férfinak, akit egy nő meggyilkolásáért, majd holttestének meggyalázásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek a kanadai Ontario államban – írja cikkében a V4NA.

A döntés ellen több egykori fogoly is tiltakozott, többek között egy Heather Mason nevű személy is, aki most a börtönben lévő nők szószólója.

A nő által megosztott dokumentum tartalmazza az elítélt által elkövetett borzalmas bűncselekmények leírását is. 1995 szeptemberében a férfi fizikailag bántalmazta, majd elvágta áldozata torkát, ezután pedig közösült az áldozat holttestével. A kihallgatása során először azt mondta, hogy az áldozatot holtan találta a lakásában, később azonban beismerte, hogy megölte.

A gyilkos nemrég kezdeményezte, hogy női börtönbe szállítsák át, mert – állítása szerint – ő már egy ideje nő. Az áthelyezést jóváhagyták és szinte azonnal végre is hajtották.

Az önmagukat nőként azonosító férfi bűnözőknek 2017 óta van lehetőségük átkérni magukat a női börtönökbe, a legtöbb esetben pedig sikerrel is járnak mióta elfogadtak egy törvényjavaslatot, amely a nemi identitást és a nemi kifejezést védett tulajdonságként tartja számon a büntető törvénykönyvben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában