Örömhír

2022.09.10. 10:35

Novák Katalin: Magyar tanítóképzőt avattunk Szabadkán

A köztársasági elnök a közösségi oldalon tett közzé fotókat az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületének átadásáról.

Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar épületének átadásán Szabadkán 2022. szeptember 9-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Tegnap Belgrádból hazafelé megálltam a Délvidéken, hogy találkozzam a sajátjainkkal. Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével együtt avattuk fel az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karának épületét, amely magyarországi támogatással épülhetett újjá. Olyan pedagógusok képzésének adjon otthont ez a csodás ház, akik nem csak a tudást adják át a tanítványaiknak, hanem az anyanyelv szeretetét, az erős identitást, a hitet, a ragaszkodást és a hazaszeretetet is. Vajdasági magyarokká csak a Vajdaságban nevelhetik a gyerekeket – írta bejegyzésében Novák Katalin.

A teljes bejegyzést itt lehet megtekinteni. 

Az eseményről itt olvashat bővebben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában