Zsidó újév

2022.09.24. 11:39

Orbán Viktor: a hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe

A miniszterelnök a zsidó újév alkalmából köszöntötte a magyarországi zsidó közösséget.

Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kozma utcai zsidó temetõ első világháborús hősi parcellájának felújítása alkalmából tartott megemlékezésen 2015. január 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Levélben üdvözölte a magyarországi zsidó közösséget Orbán Viktor miniszterelnök a zsidó újév közelgő beköszönte alkalmából – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI-t.

Mindannyiunk közös tapasztalata, hogy az ősöktől örökölt hagyományok békét, örömöt és harmóniát hoznak az emberek életébe, amivel nemcsak az ünnepek fényét képesek tovább emelni, de erőt adnak a hétköznapokban is 

– írta a kormányfő levelében, amelyet Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, Deutsch Róbertnek, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének, illetve Róna Tamásnak, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnökének kézbesítettek.

– Engedje meg, hogy a ros hásáná alkalmából tisztelettel köszöntsem Önt és a magyar zsidó közösséget. Kívánom, hogy ez az új év legyen éppolyan édes és kerek az Önök számára, mint az ünnepi asztalra kerülő méz és alma. Legyenek valamennyien jó évre beírva! – zárta ünnepi levelét Orbán Viktor.

Róna Tamás a Facebook oldalán a miniszterelnök köszöntésére reagálva rögzítette:  

Példa nélküli és követendő gesztusnak tartom Orbán Viktor és az általa képviselt magyar kormány figyelmét a hazai zsidó közösség iránt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában