Semmit nem változtak

2022.09.25. 11:31

Rengeteg kórházat bezárna Gyurcsányék árnyékminisztere (videó)

Komáromi Zoltán már 2010 előtt Gyurcsány elvakult híve volt, támogatta a vizitdíjat, az egészségügyi ellátások leépítését – írja az Origó.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A megszorító, az emberektől folyamatosan elvonó baloldali gazdaságpolitika egyik jellegzetes alakja, Dávid Ferenc után újabb cikksorozatban Gyurcsány Ferenc feleségének egészségügyi árnyékminiszterét mutatják be.

Komáromi Zoltán szemlélete és eddigi megnyilvánulásai katasztrofális alternatívát vetítenek a magyarok elé: kórházbezárások, vizitdíj és az egészségügyi ellátások leépítése következne.

Gyurcsány Ferenc egyik leghűségesebb támogatója, Komáromi Zoltán június elsején az ATV-ben kijelentette, hogy „talán még ennél kevesebb kórház is elég lenne”. A reggeli Start című műsorban ugyanis Komáromi Zoltánt arról kérdezték, egyetért-e Újbuda DK-s polgármesterének felvetésével, aki tavaly arról beszélt, hogy Magyarországon tudomása szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van, ezt a számot több mint a harmadával csökkenteni kellene. Tehát Gyurcsányék reménybeli egészségügyi minisztere szerint több mint harmadával csökkenteni kellene a kórházak számát Magyarországon. Ez persze nem meglepő, ha visszatekintünk a 2010 előtti baloldali kormányzásra, amikor napirenden voltak a kórházbezárások.

A DK-s háziorvos olyan kijelentéseket tett, amelyek megingathatták az emberek vakcinába vetett bizalmát.

Márki-Zay Péter bukott baloldali miniszterelnök-jelölt egészségügyi programírója az ATV egyik műsorában arról beszélt, hogy kizárólag kínai leírást kapott a kínai vakcinához, amellyel érzékeltette, hogy nem biztonságos annak beadása. Később arról is beszélt, hogy egy kollégája arról küldött neki fotót, hogy lejárt szavatosságú vakcinát kapott. Miután a műsorvezető felhívta figyelmét, hogy mondandójával elriaszthatja az embereket az oltástól, Komáromi annyit mondott, hogy az általa bemutatott gondok csak a háziorvosok problémái, tagadva ezzel az őt ért vádat. Ezek mellett arról is biztosított mindenkit, hogy nem ért egyet azzal, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség. 

A kijelentésből akkora botrány lett, hogy a Magyar Orvosi Kamara is etikai eljárást helyezett kilátásba ellene.

Folytatjuk...

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában