Kiváló kapcsolat

2022.09.15. 15:19

Szerbia elnöke kitünteti Orbán Viktort

Egynapos munkalátogatásra Belgrádba utazik pénteken Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic, Szerbia elnökének meghívására - erősítette meg az MTI-nek az erről szóló szerbiai sajtóhíreket Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Aleksandar Vucic szerb államfő (j) kezet fog, amikor közösen megnyitják a 89. Újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt 2022. május 21-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A megjelent információk szerint Orbán Viktor tárgyalást folytat Aleksandar Vuciccsal, majd a szerb államfő átadja a magyar miniszterelnöknek a Szerb Köztársaság Érdemrendjét "a Szerbia és Magyarország közötti békés együttműködés és baráti kapcsolatok fejlesztésében és erősítésében nyújtott kiemelkedő szolgálataiért".

A sajtókommentárok emlékeztetnek arra: 

Belgrád és Budapest kapcsolatai az eddigi legmagasabb szinten állnak, nagyrészt a két vezető személyes kapcsolatainak és erőfeszítéseinek köszönhetően.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában