Jó gyakorlatok

2022.10.12. 09:22

A települések gazdaságosabb energiafelhasználását segíti Baranyában a megyei önkormányzat

Az országban eddig egyedülálló módon energetikai javaslatokkal és jó gyakorlatok megosztásával nyújtanak támogatást a helyi önkormányzatoknak.

Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke

Forrás: Új Dunántúli Napló

Fotó: Löffler Péter

Új elemmel bővült a Baranya segít program, jelentette be Őri László, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke. Energetikai pontot létesítenek azzal a céllal, hogy szakemberek közreműködésével javaslatokkal és a takarékosságot segítő jó gyakorlatok megosztásával nyújtsanak támogatást az önkormányzatoknak az optimális döntések meghozatalában, a gazdaságosabb energiafelhasználás megvalósításában - írja a Pécsi Újság nyomán a Bama.hu baranyai hírportál.

– Az orosz–ukrán háború és az arra adott elhibázott brüsszeli szankciós politika miatt egész Európa szankciós felárat fizet az energiáért – fogalmazott Őri László. – Az emiatt kialakult helyzet soha nem látott kihívások elé állított mindannyiunkat. Épp ezért döntött úgy a megyei önkormányzat, hogy az energiagazdálkodásban szakmai segítséget nyújt az önkormányzatoknak. A megyének ugyanis működnie kell – szögezte le.

A politikus szerint

az energetikai szakemberek olyan javaslatokat tudnak tenni, amelyek révén csekély anyagi ráfordítással jelentős energiamegtakarítás érhető el. 

Mint elmondta, a 301 baranyai önkormányzatnak első körben kérdőívet küldenek ki, a válaszok feldolgozása után pedig járásonként tájékoztató fórumokat szerveznek a polgármestereknek.

A teljes cikket ide kattintva éri el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában