Összefutnak a szálak

2022.10.25. 08:06

DatAdat-ügy: a DK EP-képviselőinek kifizetőhelye is Szegiben működik (videó)

A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőinek a kifizetőhelye is arra a címre van bejegyezve, ahol az adónyomozók rátaláltak a baloldal kampányát bonyolító DatAdat könyvelésére – derítette ki a Magyar Nemzet.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Anikó

A költségvetési csalás gyanúja miatt eljáró Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Szegiben, egy háromszáz lelket számláló településen bukkantak rá a DatAdat Professional Kft. könyvelésére. A helyszínre magyarázatot adhat, hogy a cég könyvelését az a Tóth Józsefné végzi, akinek a borsodi településen is van irodája, méghozzá az Alkotmány út 4. szám alatt. 

Munkatársunk az épületnél, ahol a Bajnai Gordonhoz köthető adatkezelő cégcsoport könyvelése készülhetett, senkit nem talált még a környéken sem:

A cégadatokban kutakodva hamar meg lehet találni azokat a vállalkozásokat, amelyek a szóban forgó címmel kapcsolatba hozhatók. 

Ilyen például a Legal and Finance Kft., amely éppen erre a címre van bejegyezve, és amelyben Tóth Józsefné éveken keresztül ügyvezetői tisztséget töltött be. 

A társaság jelenleg a Hydra Holding & Management Kft. érdekeltségébe tartozik, a valódi tulajdonos pedig nem más, mint Bihari Dalma, aki 22 évvel fiatalabb, és ugyanazon a szerencsi címen lakik, mint Tóth Józsefné, így feltehetően a DatAdat könyvelőjének a lánya.

Az ügy pikantériája, hogy a Legal and Finance tulajdonképpen nem más, mint a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció uniós politikusainak a kifizetőhelye. EU-s adatlapján képviselőtársaihoz hasonlóan Dobrev Klára is az említett céget tüntette fel a tevékenységgel összefüggésben. A kifizetőhelyek egyébként olyan természetes vagy jogi személyek, akik vagy amelyek az adott tagállamban megfelelő engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy a képviselő által kötött munka- vagy szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos adó- és társadalombiztosítási ügyeket szakszerűen intézzék. 

Forrás: Magyar Nemzet

Röviden összefoglalva tehát elmondható, hogy a Bajnai Gordon nevével fémjelzett DatAdat-csoport könyvelését ugyanaz a személy végzi, akinek a családi cége a DK-s európai parlamenti képviselők kifizetőhelye. A szálak tehát vélhetően egy valódi bizalmi ember, Tóth Józsefné miatt futnak össze Szegiben.

A teljes cikket itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában