Ünnepi nyilatkozat

2022.10.23. 09:26

KDNP: a magyarok odaadása a szabadságért, a szuverenitásért nem újkeletű

Ahogyan történelmüket végigkísérte az ezért való küzdelem, úgy jelent ez meg 1956 októberében is - közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője október 23-a alkalmából vasárnap az MTI-vel.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője az Országgyűlésben

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Simicskó István közleményében úgy fogalmazott: ezt a harcot azóta is megvívjuk, "igaz, mindig más irányból jönnek a magyar érdekekkel ellentétes elvárások, beavatkozások".

 

A XX. század közepén a szovjet tankok és a magyar kommunisták ellenében kellett összefogni, ma pedig "a ránk erőltetett brüsszeli szankciókkal akarják fenyegetni a magyar családokat, a magyarság jövőjét"

 

- írta.

Hozzátette: ahogyan megannyiszor az elmúlt ezer esztendőben, úgy "most sem hagyhatjuk, hogy mások mondják meg, mi történjen hazánkkal!"

Simicskó István azt írta, 1956 hőseinek, akik bátorságból és szabadságszeretetből jelesre vizsgáztak a nagyvilág előtt, példaként kell előttünk állniuk.

Hangsúlyozta: "békeszerető nép vagyunk, így most is mindent meg kell tennünk, hogy mielőbb megkezdődjenek az orosz-ukrán béketárgyalások, majd pedig beköszöntsön a béke", amely alapja a fejlődő Európának.

 

Ha nincs béke, akkor nincs szabadság. Ha nincs szabadság, akkor nincs jövő

 

- tette hozzá a KDNP frakcióvezetője

"Óvjuk meg hazánkat az idegen érdekektől és óvjuk meg Európánkat a háborútól és az elhibázott gazdaságpolitikától" - sürgette közleményében a KDNP frakcióvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában