Harmadik rész

2022.11.07. 15:22

Dollárbaloldal – nem csak az Egyesült Államokból segítették az ellenzéket (videó)

Márki-Zay Péterék kampányát nem csak a Bajnai Gordonhoz köthető DatAdat támogatta. Az adatkezelő cégcsoport ellen több nyomozás is folyamatban van. A Magyar Nemzet videósorozatának harmadik része azt a hálózatot mutatja be, amely az ellenzéki összefogás szekerét tolta.

Bajnai Gordon

Forrás: MTI

Fotó: Beliczay László

A Magyar Nemzet videósorozatának korábbi részei már bemutatták, hogy az ellenzék kampányába hogyan érkezett pénz az Egyesült Államokból, és hogy Márki-Zay Péter utólag ezt hogyan próbálta megmagyarázni azzal, hogy nem is egy, hanem kettő kampányt folytattak a választási időszakban. A sorozat második része az ügy városházi szálát feszegette. A lap most a Bajnai-szálat vette górcső alá.

A DatAdat először akkor került a figyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy többször is fizette a baloldal miniszterelnök-jelöltjének ebédjét a kampányidőszakban.

Ez úgy került nyilvánosságra, hogy az Index birtokába jutott egy dokumentum, amely azt bizonyítja, hogy március 17-én, egy étteremben a számlát a DatAdat Professional Kft. nevére állították ki. A DatAdat Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adatkezelő cége. Márki-Zay egy interjúban azt is elárulta, hogy a DatAdathoz is kerültek külföldi pénzek.

A cég több okból is a hatóságok látóterébe került. A Nemzeti Adó-és Vámhivatal költségvetési csalás gyanúja miatt indított nyomozást a cégcsoport ellen, amely azért lett gyanús, mert 2020-ban félmilliárdos bevételnövekedésre tett szert.

Tehát már az is tiltott kampányfinanszírozás gyanúját vetette fel, hogy a DatAdat ebédeket fizetett Márki-Zay Péteréknek.

De az, hogy az ellenzék a kampányban Amerikából érkező összegeket is megmozgatott, már határozottan azt a képet mutatja, hogy durva külföldi beavatkozás történt a magyar választásokba, nem véletlen, hogy a parlament nemzetbiztonsági bizottsága titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Az eredeti cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában