CPAC Mexico

2022.11.20. 14:17

Gulyás Gergely: Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban

A Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap délután szólalt fel a CPAC Mexicón. Bejelentette, hogy jövő évben ismét Budapesten szervezik meg a legrangosabb konzervatív rendezvényt, a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC) – számolt be a Magyar Nemzet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. november 16-án

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

– Magyarország ezeréves történelemmel, gazdag kultúrával rendelkezik Európa szívében. Magyarország egy tízmilliós lélekszámú ország, de 15 milliós nemzet vagyunk. Itt, Mexikóvárosban tehát kétszer annyian élnek, mint nálunk összesen. Miért vagyunk mégis érdekesek nemcsak konzervatív barátainknak, hanem a haladó liberálisoknak is szerte a világban? Miért próbálnak ellenfeleink kizárni bennünket a nemzetközi politikai színtérről? A válasz egyszerű. Valójában azért, mert Magyarország a konzervatívok reménysége a szabad világban – nyilatkozta Gulyás Gergely, aki szerint mindez azért van, mert 

Magyarország a bizonyíték arra, hogy egy konzervatív kormányzás sikeres is lehet.

Emlékeztetett arra, hogy "Magyarországon 2010 óta négy választást nyertünk meg elsöprő többséggel. Idén májusban az emberek 54 százaléka szavazott ránk, amit 12 év konzervatív kormányzás után értünk el. Ha a liberális sajtó Magyarországról pontos képet adna, az azzal a veszéllyel fenyegetne, hogy sokan követnének bennünket. Ezért hazudik a liberális média Magyarországról egész nap."

Mint mondta, 

a vádak ellenére Magyarország egy sikeres ország.

Hazánkban ma több, mint egymillióval dolgoznak többen, mint bő egy évtizeddel ezelőtt. 

– A gazdasági növekedésünk évek óta Európa egyik legjobbja. A fizetések soha olyan gyorsan nem nőttek, mint az elmúlt évtizedben. Évről évre óriási rekordokat dönt a magyar export, a világ nagy cégei szívesen választják Magyarországot befektetésük helyszínéül. Egyedülálló, kilencszázalékos társasági nyereségadónk van, és egykulcsos, 15 százalékos személyi jövedelemadónk. Magyarország a GDP-jének öt százalékát költi családtámogatásra. Ez 2010 óta megháromszorozódott, és ez a legmagasabb arány Európában. Erről tilos írni a liberális médiában, ezt el kell hallgatni – idézte a Magyar Nemzet Gulyás Gergelyt.

A miniszter szerint azért hazudnak, mert valamivel támadni kell hazánkat, az eredmények ugyanis magukért beszélnek.

A támadás alapja pedig az, hogy aki 2022-ben nem liberális, az nem lehet jó demokrata. Aki úgy gondolja, hogy az ember férfinak és nőnek születik, az ellensége a szabadságnak.

A cikkben kiemelik, hogy a tárcavezető arra is emlékeztetett felszólalásában, hogy hazánk sokat tett a szabadságért. Magyarország mai vezetői mindenki másnál jobban bizonyították szabadság és demokrácia iránti elkötelezettségüket. A nyugati világban ugyanis úgy beszélnek a szabadság, a demokrácia, és a jogállam fontosságáról, hogy egész életüket szabadságban, demokráciában és jogállamban élték le.

– Magyarország szinte az egyetlen kivétel. Hazánk konzervatív vezetői a kommunista diktatúra időszakában is elkötelezettek voltak a szabadság, a demokrácia, és a jogállam iránt. Akkor is, amikor ez nem divat volt, hanem fenyegetettség

– mondta. 

Gulyás Gergely arra kérte a jelenlevőket, legyenek büszkék arra, hogy a legfontosabb céljuk, hogy hazájukat szolgálják, majd meghívta őket Budapestre, a 2023-as CPAC-re. 

A teljes cikket ITT lehet elolvasni. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában