Jótékonyság

2022.11.19. 06:53

Megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontja a Bazilikánál

Megnyitotta Adománypontját az Ökumenikus Segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén, ahol december 23-ig gyűjtik a felajánlásokat a rászorulóknak. Az adománygyűjtés mellett a szervezet munkáját is megismerhetik az érdeklődők – áll a társaság MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az Adományponton a szervezet munkáját is megismerhetjük

Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet/Facebookk

Az adománypont idén is két házból áll. Az egyikben jótékonysági termékeket kínáló bolt üzemel, amelyben a megvásárolható kézműves tárgyakat a segélyszervezet intézményeiben élő rászoruló családok, gyermekek vagy éppen a hajléktalan intézmények lakói készítették. 

A rászorulók által készített kézműves termékek megvásárlásával is segíthetünk
Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet/Facebook

A másik házban egy mézeskalács szív sütöde áll, ahol az önkéntesek folyamatosan készítik az adománygyűjtés szimbólumát, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott, vagy a bankkártyás termináloknál nyújtott támogatását. 

Az önkéntesek helyben sütött mézeskaláccsal köszönik meg a segítséget
Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet/Facebook

Idén ugyanis 

a vásár egész területén lehet csatlakozni az adománygyűjtéshez az árusoknál, vendéglátó standoknál bankkártyás fizetéssel is. A fizetések után adott borravaló harminc százalékát az Ökumenikus Segélyszervezet kapja.

Az idei év különlegessége a Gönc kollekcióban értékesített táskák, tasakok és karácsonyfadíszek, amelyeket az ország egyik leghátrányosabb helyzetű térségének három településén működtetett varró műhelyeiben készítenek. A gönci járásban található Boldogkőújfalun, Felsődobszán és Vizsolyban hivatásos varrónők vezetésével rászoruló családok asszonyai a szervezetnek felajánlott, de már nem használható ruhákból és szövetekből készítenek termékeket.  

Az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik egész évben étellel, szállással, munkával. A közlemény kiemeli, hogy a nehéz gazdasági helyzetben idén még nagyobb szükség van a segítségre.

Az összefogáshoz idén is lehet csatlakozni a 1353-as adományvonal hívásával, vagy SMS küldésével, a szervezet honlapján bankkártyás fizetéssel, banki átutalással és csekkes fizetéssel, valamint a Tesco üzleteiben, továbbá a Bazilikánál leadott adományokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában