Miért?

2022.12.14. 11:06

A főpolgármester továbbra sem válaszol a Korányi Dávidról feltett kérdésekre

A fővárosi Fidesz-KDNP továbbra is várja Karácsony Gergely főpolgármester válaszát, milyen érdemi segítséget nyújtott a fővárosnak Korányi Dávid volt városdiplomáciai főtanácsadó - mondta Wintermantel Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülésén.

Korányi Dávid és Karácsony Gergely

Forrás: Facebook/Karácsony Gergely

Wintermantel Zsolt a napirend előtti vitában emlékeztetett, 

egy hete levélben kérdezte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy "személyes jóbarátja", Korányi Dávid volt városdiplomáciai főtanácsadó, milyen érdemi segítséget nyújtott az elmúlt években a főváros számára, ám erre nem kapott választ. 

A politikus ezért a közgyűlésen megismételte kérdését: mit csinált Korányi Dávid New Yorkban, milyen érdemi tevékenységet végzett a főváros számára.   

Milyen gazdasági együttműködési lehetőségeket hozott össze, nem ideértve a 3 milliárd forintot, amit összegründolt a baloldal választási kampányára? - tette fel a kérdést Wintermantel Zsolt. A politikus arra is kíváncsi volt, a Korányi Dávidnak kifizetett pénz "mennyire hasznosult a budapestiek érdekében".   

Felvetette, vajon mennyire illeszkedik a főpolgármester programjában meghirdetett "szabad, igazságos Budapest" eszményéhez az, hogy a főpolgármester nem válaszolja meg a budapestieket jogosan érdeklő kérdést.   

Válaszában Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, válaszolni fognak Wintermantel Zsolt közadatigénylésére, de - jegyezte meg - ezt az adatot már más is kikérte. A főpolgármester szerint a Fővárosi Önkormányzat városdiplomáciai munkája nagyon aktív és eredményes volt, és "százmilliárdokban mérhető" az erős lobbitevékenység eredménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában