Gyanús támogatás

2022.12.28. 15:42

Hollik: a dollárbaloldal próbálja tagadni, de a Soros-birodalomból is érkezhetett pénz

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint fél év elteltével sem látni tisztán a dollárbaloldal tavaszi választási kampányának külföldi adományozói ügyében. Az ellenzék egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesz és többször is „lebukott a hazugságaival”.

Hollik István felszólal az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Hollik István szerint fél év elteltével sem látni tisztán a dollárbaloldal tavaszi választási kampányának külföldi adományozói ügyében. A Fidesz kommunikációs igazgatója MTI-hez szerdán eljuttatott videónyilatkozatában az általa az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának nevezett ügyről közölte: a baloldal egymásnak ellentmondó kijelentéseket tesz és többször is „lebukott a hazugságaival”.

Példaként említette, hogy a baloldalon korábban azt állították: idei országgyűlési választási kampányuk javára magyar állampolgárok adakoztak, és mikroadományokból jött össze a hárommilliárd forint. Aztán a miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter „kikotyogta”, hogy külföldiek is adhattak pénzt a kampányba. Majd Korányi Dávid, Karácsony Gergely főpolgármester volt tanácsadója és az Action for Democracy nevű civil szervezet magyarországi szervezője „azt is beismerte, hogy lehettek úgynevezett intézményi adakozók is”

 – sorolta a kommunikációs igazgató.

Hollik István úgy folytatta: Korányi Dávid azt is elmondta, hogy nemcsak a honlapon keresztül, de e-mailben és közösségi médián keresztül is lehetett adományozni. „Ezeknek semmi nyoma nincsen” – jegyezte meg, majd felvetette, hogy honnan volt egy frissen megalakult szervezetnek e-mail-adatbázisa.

A kormánypárt kommunikációs vezetője szerint a baloldal online kampányoldalának adományozószámlálója „bizonyíthatóan megállt 11-nél”, ami alapján egy adományozó mintegy 270 millió forinttal támogathatta a baloldal kampányát. „Na, ez minden, csak nem mikroadomány” – fűzte hozzá.

Úgy fogalmazott: „Habár a dollárbaloldal próbálja tagadni, de valószínűleg a Soros-birodalomból is érkezhetett pénz” a kampányra. Az is erre utal – mondta Hollik István –, hogy Soros György fia a Twitter-oldalán megosztotta az Action for Democracy magyarországi választással kapcsolatos bejegyzését, azzal a megjegyzéssel, hogy „segíts a magyaroknak választani”.

„Nagyon reméljük, hogy a dollárbaloldal 2023-ban tisztázza az elmúlt harminc év legnagyobb külföldi befolyásolási botrányának legfontosabb kérdéseit” – zárta szavait.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában