Hergelés

2022.12.16. 06:52

Tordai Bence nem az első baloldali politikus, aki jobboldali újságírót fenyeget

A Párbeszéd társelnöke provokációkra építette a politikai karrierjét.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Álszent módon felháborodott, majd egy újságírót hibáztatott Tordai Bence, miután lebukott azzal, hogy tanácsokkal látott el valakit, akit a Tanítanék Mozgalom tagjának tartott. A Párbeszéd társelnöke teszi ezt úgy, hogy politikai teljesítménye semmi másból nem áll, mint állandó provokáció­ból, botrány- és zavarkeltésből – írja a Magyar Nemzet.

Emlékezetes: 2018-ban, az első parlamenti felszólalásában Tordai nemes egyszerűséggel letegezte Orbán Viktort, majd a házelnök figyelmeztetése ellenére ismét letegezte, illetve „lelketlen droidoknak” nevezte a kormánypárti képviselőket.

Az Országgyűlés elnöke 2019-ben két párttársával együtt Tordai Bencét is kitiltotta a Parlamentből, miután a politikus március 15-én a megemlékezést tartó Áder Jánost és Kövér Lászlót kezdte provokálni.

Érdemes megjegyezni azt is, hogy nem Tordai Bence az egyetlen baloldali politikus, aki a jobboldali újságírókat támadja, hogy kimagyarázza magát kínos helyzetéből.

A momentumos Fekete-Győr András még 2017-ben az Origo szerkesztőségébe betörve támadta le Kovács András újságírót, azzal vádolva a lapot, hogy propagandát folytat, és ez ügyben akar válaszokat hallani. A baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc pedig még 2009-ben, miniszterelnökként hirdetett bojkottot a Magyar Hírlap ellen, miután Bayer Zsolt Betelt a pohár című publicisztikája felháborította az exkormányfőt.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában