Morzsálódó ellenzék

2023.01.20. 16:16

Gyurcsányékhoz igazolt át a Párbeszéd volt képviselője

Folytatódik a DK térnyerése az ellenzékben: Gyurcsányék pártja szép lassan bekebelezi a többieket.

Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd volt képviselője az Országgyűlésben 2020-ban

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Demokratikus Koalícióban (DK) folytatja pályáját Kocsis-Cake Olivio, aki az előző parlamenti ciklusban a Párbeszéd frakciójában ült. A hírt ő maga közölte a Facebook-oldalán.  

Mint írta, szerinte a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége. Hozzátette: "az azóta eltelt időszakban a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben. A jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, ahogyan én is" - fogalmazott a politikus. 

Gyurcsányék pártja a hír kapcsán büszkén közölte: "2023-ban is folytatódik a DK felé irányuló átlépési hullám" és üdvözölték Kocsis-Cake döntését. 

Az ellenzékben egyre mélyülő törésvonalakat jelzi azonban a Párbeszéd közleménye. Kocsis-Cake volt pártja ugyanis az átlépés hírére reagálva közleményében azt írta, "sajnálják" a politikus távozását, 

és jelentős ellenérzéssel tekintenek minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában