Incidens

2023.01.23. 23:16

Többen életüket vesztették egy amerikai magániskolában történt lövöldözésben

Két diák életét vesztette, egy tanár pedig megsebesült hétfőn az amerikai Iowa állambeli Des Moines városának egyik magániskolájában történt lövöldözésben – közölte a helyi rendőrség.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A tájékoztatás szerint a rendőrséget helyi idő szerint délután egy órakor riasztották a belváros peremén található oktatási intézményhez, ahol éppen oktatási programot szerveztek a problémás fiatalok számára, amit Will Holmes (művésznevén Will Keeps) rapper hívott életre Starts Right Here (Itt kezdődik) néven. 

A helyszínen két válságos állapotban lévő diákot megpróbáltak újraéleszteni, azonban később a kórházban belehaltak sérüléseikbe.

 A tanárt súlyos sérülésekkel szintén kórházba szállították. 

Nagyjából 20 perccel a lövöldözést követően a rendőrség a közelben megállított egy járművet és őrizetbe vett három gyanúsítottat, egyikük elmenekült, de egy kutyás egységgel sikerült elfogni. 

Egy szemtanú, akinek irodája az iskola közelében található, a Des Moines Register című lapnak arról számolt be, hogy látott valakit elfutni a helyszínről nyomában rendőrökkel és járőrkocsikkal. 

„Minden bizonnyal ez egy célzott incidens volt. Nem volt véletlen” – hangoztatta Paul Parizek rendőr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában