Nemzetpolitika

2023.02.17. 13:43

Indul a Miénk a város! című játék

Idén tizedik alkalommal várják a Miénk a város! című játékra a 6-10 éves külhoni óvodásokat és kisiskolásokat - közölte a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pénteken az MTI-vel.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár a Miénk a város című online vetélkedő nyerteseivel az Ungvári 10. Számú Dayka Gábor Magyar Tannyelvű Középiskola előtt Ungváron 2020. október 7-én

Forrás: MTI

Fotó: Nemes János

Azt írták, a játék pénteken indult és négy héten keresztül tart. Az első feladat az indulás napján, az utolsó pedig március 16-án kerül fel a Miénk a város! (mienkavaros.hu) felületére - tették hozzá.

A közleményből kiderül, hogy a játékra regisztrált gyermekek "olyan érdekes feladatokat oldhatnak meg, amelyekkel pontokat szerezhetnek".

"Pontjaik gyarapodásával egy város épül fel úgy, hogy a játék elején még színtelen vonalak kiszíneződnek, fokozatosan felépül az iskola, valamint a város többi épülete is" - ismertették.

A verseny témája a korábbi játékokhoz hasonlóan szorosan kapcsolódik a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus évéhez, a "2023 a gondoskodó nemzet éve" programsorozathoz. 

A játék középpontjában a család, az egymás iránti gondoskodás áll 

- olvasható a közleményben.

 

A játék lényege, hogy minden gyermek saját kitartásával és tehetségével tud tenni közösségéért, hiszen a négy hétig tartó játék során nem önmagáért, hanem közösségéért játszik, a nyereményét közösségének ajánlja fel 

 

- írták. 

Az előző évekhez hasonlóan a verseny nyertesei százezer forint értékű Csodasarkot - fejlesztőjátékokat, valamint könyveket tartalmazó csomagot - nyerhetnek az iskolai, illetve óvodai közösségük részére - tették hozzá.

A legutóbbi játékban csaknem 2500-an vettek részt, akik hatvanezer megoldást küldtek be. A játék eredményeként 113 külhoni oktatási intézmény kisdiákjai nyertek százezer forintos Csodasarkot közösségüknek - olvasható az államtitkárság közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában