Guruló dollárok

2023.02.06. 16:30

Keményen bírálta a dollárbaloldalt a Kutyapárt elnöke (videó)

Kovács Gergely szerint mindenki tudja, hogy nagy külföldi támogatóktól jött a pénz, amit a baloldal kampányra költött.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a párt eredményváró rendezvényén, a fővárosi Metro Clubban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Hónapok óta tart a rendszerváltás óta kirobbant legnagyobb kampánypénzbotrány, amely a dollárbaloldalhoz kötődik – írja az Origo.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a Klasszis Klub február 2-i adásában elmondta:

Ami most az elmúlt hónapokban történt az ellenzék környékén, vagy hát különösen MZP (Márki-Zay Péter – a szerk.) környékén, ugye ezekkel a külföldről érkezett pénzekkel, az pedig szerintem megint egy végtelenül szomorú dolog (...) De az, hogy az a miniszterelnök-jelölt, aki magára tűzi a tisztesség kék szalagját, egy elszólással bevallja, hogy négymilliárd forintnyi külföldi pénz ment a kampányára. Nem tudok máshogy fogalmazni, ugye azt hazudja, hogy ez nem a kampányra ment, és azt hazudja, hogy ezt sok ember ezer összedobta Amerikában.

A Kutyapárt elnöke kinyilvánította:

Nyilván ezt szerintem mindenki tudja, hogy ez nem igaz, szerintem akkor legalább megtehetné, hogy igazat mond: igen, volt pár nagyobb külföldi támogatójuk, igen, amúgy törvényesen, mert nem egy párt kapta ezt a pénzt, és hát ugye most kampányra ment, de igazából jogilag megáll, meg rendben van.

A politikus annak a véleményének is hangot adott, hogy

maga a történet, ami szerintem borzalmasan hangzik. Ugyanígy, ahogy MZP ugye ezzel házal a tévékben, hogy az ő kampánya mennyire átlátható volt, és feltettek egy táblázatot erről, a világ legátláthatóbb beszámolójából, és amiből nem látni semmit, tehát nem látni, hogy az adott tétel mire lett elköltve, nem látni, melyik cégnél lett elköltve, a többi párttól amúgy meg még ennyit sem látni, ez nem nagyon bonyolult dolog...

Kovács Gergely szerint

amikor azt mondja Márki-Zay, hogy a kultúraváltásért ugye tízezrek neki Amerikából pénzt adtak, akkor valahogy nem teszi hozzá, hogy a pénz egy jó része nem hozzá érkezett, hanem az Oraculum 2020 Kft.-hez.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában