Nyomozás

2023.03.02. 08:09

Korrupció az Eötvös József Gimnáziumban: újabb hangfelvétel került elő

Ismét nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy 500 ezer forint lehetett a tarifa, amiért felvetethette valaki gyermekét a belvárosi középiskolába.

Eötvös József Gimnázium

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Teknős Miklós

Megint előkerült egy hangfelvétel, amelyen ezúttal egy édesanya mesél arról, miként próbálta meg rávenni Moss László igazgató, hogy 500 ezer forintot fizessen az Eötvös József Gimnázium alapítványának. A Fullánk.hu által nyilvánosságra hozott beszélgetésből kiderül, hogy Moss László igazgató személyesen jelezte a gyermekét átvetetni igyekvő szülőnek, hogy csak pénzért cserébe mehetne a diák az Eötvösbe.  

Azért mentem oda, mert ismertem a tanárokat, gondoltam, hogy segítenek, mivelhogy év közbeni átjelentkezésről van szó, és akkor előjön ezzel a tarifával... Jöttem ki, és tényleg sírtam, hogy milyen világ ez, el voltam keseredve teljesen

 – meséli a hangfelvételen az édesanya, aki annak idején maga is az Eötvös Gimnáziumba járt, és – mint fogalmaz – bántalmazásként élte meg a történteket.

A hanganyagból az is kiderül, miként viselkedett Moss László igazgató az állítólagos beszélgetés során:

Olyan volt, mint egy gép, egy robot, tehát nem volt sem magabiztos, sem fölényes, hanem amikor az alapítványról beszélt, úgy lesunyta a szemét, nem nézett a szemembe, olyan sunyi volt, meg olyan gépszerű 

– emlékszik vissza az esetre a csalódott anya.

Az Origo teljes cikkét itt olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában