Gyanús ügyek

2023.03.08. 21:58

Razziázott a lipcsei rendőrség a Budapesten garázdálkodó szélsőbaloldaliaknál

Házkutatást tartott a német speciális rendőrség abban az épülettömbben, amit a keletnémet országrészben rendkívül erős szélsőbaloldali radikálisok egyik központjának tartanak.

A gazdagréti szélsőbaloldali támadás: így vertek meg egy magyar járókelőt a radikálisok (biztonsági kamera felvétele)

Rajtaütést és házkutatást hajtott végre az Állami Bűnügyi Hivatal speciális egysége, a Rendőrségi Terrorizmus és Extrémizmus Védelmi Központ (PTAZ) Lipcse-Connewitzban.

A rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak – írja a Magyar Nemzet. Ricardo Schulz vezető államügyész csak annyit mondott az akcióról, hogy a házkutatásokat a lipcsei ügyészség nyomozásának részeként végezték, azt viszont nem árulta el, hogy mit foglaltak le bizonyítékként.

Mint írják, az előzetes hírek szerint őrizetbe is vettek néhány szélsőbaloldali aktivistát, ám ezt az államügyész nem erősítette meg. Mint elmondta, a további nyomozások érdekében az ügyészség az előzményekről bővebb felvilágosítást nem tud adni.

A német lapok ugyanakkor hozzáteszik, hogy a városban ismételt házkutatások zajlanak a baloldali szélsőségesek törvényszegéseinek gyanúja miatt. Szintén a német sajtó összefüggésbe hozta az akciót a Budapesten randalírozó szélsőbaloldaliakkal. 

Mindeközben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya továbbra is közösség tagja elleni erőszak bűntett miatt folytat büntetőeljárást a február 9–11-én Budapesten történt embervadászat miatt. Mint ismert, legalább 15, zömmel külföldi – német, olasz és görög – szélsőbaloldali magyar radikálisok támogatásával nyolc ártatlan járókelőt támadott meg Budapest négy pontján, brutálisan összeverve őket, néhányukat súlyosan megsebesítve. Az áldozatokat találomra választották ki a katonai jellegű ruházatuk alapján. Az eljárásnak jelenleg négy gyanúsítottja van.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában