Felmérés

2023.03.31. 11:06

Századvég: töretlen a Fidesz–KDNP előnye a balliberális oldallal szemben

Egy évvel a legutóbbi országgyűlési választás után továbbra is kimagasló a Fidesz–KDNP pártszövetség politikai támogatottsága, míg az ellenzéki oldalt erős töredezettség és általános népszerűtlenség jellemzi – derül ki a Századvég legfrissebb felméréséből, amelyet pénteken juttattak el az MTI-hez.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke győzelmi beszédet mond a Fidesz–KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A kutatás szerint ha most vasárnap lenne a választás, akkor a Fidesz–KDNP 42 százalékos, míg az ellenzéki összefogás 25 százalékos eredményt érne el.

Abban az esetben, ha a hatpárti baloldali összefogás pártjai az önálló indulás mellett döntenének, a Fidesz–KDNP-t a magyarok 40 százaléka, a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot 11 százaléka, a Demokratikus Koalíciót és a Mi Hazánk Mozgalmat 9-9 százaléka támogatná szavazatával.

A Momentum szavazóbázisa 8 százalékra tehető, a Jobbik, az LMP (2-2 százalék), az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért (1-1 százalék) nem érné el a mandátumszerzéshez szükséges 5 százalékos küszöböt sem. Egyéb pártra a megkérdezettek 5 százaléka voksolna, a válaszmegtagadók és bizonytalanok aránya 12 százalék – derül ki a felmérésből.

A kutatás márciusban készült ezer politikailag aktív, felnőtt magyar megkérdezésével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában