A rendőrség nyomoz az ügyben

2023.03.08. 13:30

Újabb iskolai dolgozó követhetett el szexuális visszaélést kiskorú diák ellen

A pedagógust azonnal felmentették a munkavégzés alól.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Nem a 15 éves szeretőjével dicsekvő B. Zsolt ügye az egyedüli iskolai szexuális visszaélés, ami a közelmúltban történt. Szülői bejelentés szerint egy hajdúsági általános iskola pedagógusa a saját diákjával létesíthetett testi kapcsolatot – írja a Magyar Nemzet.

A Berettyóújfalui Tankerületi Központ a lap kérdésére közölte, a jelzést követően azonnal mentesítették a pedagógust a munkavégzési kötelezettsége alól, és a rendőrségi feljelentést is megtették.

A Magyar Nemzet megkereste a nyomozást felügyelő Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészséget is, tőlük azt a választ kapták, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás van folyamatban, amelynek során

egy személyt szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként.

Hozzátették: a gyanúsítottal szemben nem rendeltek el kényszerintézkedést, vagyis szabadlábon védekezik.

A lap úgy tudja, tavaly egy nyolcadikos diák szülei tettek bejelentést arról, hogy gyermeküket az intézmény egyik pedagógus alkalmazottja elcsábította, és több alkalommal a késő délutáni órákban kettesben találkozott vele. A szülők elmondása alapján a pedagógus testi kapcsolatba is lépett a gyermekkel, tettét pedig nem is tagadta.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában