Iránymutatás

2023.04.19. 09:24

Így befolyásolja a közvéleményt és a baloldali szereplőket Soros fia

Az Origo cikke rávilágít, hogy Alex Soros közösségi médiában közölt bejegyzései megszabják az irányt a baloldali politikusok, adományozók számára.

Alex Soros Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel

Forrás: Alex Soros/Facebook

Egyre több bizonyíték mutatja, hogy a dollárbaloldalhoz az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül eljutott milliárdok mögött a Soros család áll. Alex Soros – akinek Soros György néhány hónapja láthatóan fokozatosan átadja a birodalom irányítását – személyesen és a közösségi médián keresztül is rendszeresen gondoskodik arról, hogy a megfelelő helyre jussanak el a pénzek – írja az Origo

Azt tudjuk, hogy mielőtt az Action for Democracy az első átutalást elküldte a dollárbaloldalnak, Alex Soros és az AfD-t irányító Korányi Dávid találkozhatott Münchenben, egy konferencián, legalábbis más logikus magyarázata nincs annak, hogy Korányi ott volt. Feltűnő azonban az is, hogy a Soros-fiú a közösségi médiában elhelyezett képekkel – finoman szólva – „orientálja” egyrészt a baloldali adományozókat, másrészt az amerikai és a nyugati politikát is. Ez látható az Ukrajnáról közölt képeken is – amikor kritikus helyzetbe kerül Ukrajna, akkor mindig jön egy Alex Soros-bejegyzés, aztán az ukránoknak megfelelő döntés. Nyilvánvaló, hogy a magyarországi háborúpárti plakátkampányban is nagy szerepet játszott a Soros-birodalom – jegyzi meg a portál.

Az Origo emlékeztet, hogy tavaly nyáron robbant ki a rendszerváltás óta példátlan baloldali kampányfinanszírozási botrány, amikor is Márki-Zay Péter egy interjú során árulta el, hogy a baloldal a kampányhoz az Egyesült Államokból kapott pénzt. Azóta kiderült, hogy összességében négymilliárd forint érkezett a dollárbaloldalhoz. A pénz az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül jött.

A baloldal a botrány kirobbantását követően azzal védekezett, hogy ez az elképesztő összeg úgynevezett mikroadományokból gyűlt össze, a valóság viszont az, hogy az összeg alig néhány helyről érkezett. Az egyik közvetlenül a Soros család lehetett, de valószínű, hogy más adományozókat is Sorosék irányítottak az AfD-hez.

Erre utal, hogy az első utalás előtt egy müncheni biztonságpolitikai konferencián találkozhatott Alex Soros és Korányi Dávid, az AD vezetője.

Az Action for Democracy és a National Endowment for Democracy nevű szervezetek minden bizonnyal kapcsolatban álltak. A NED pedig kapcsolható a Soros családhoz. Már 2011-ben Soros György szervezetével, a Nyílt Társadalom Alapítvánnyal közösen támadták az Orbán-kormányt. A NED finanszírozta a magyar sajtó helyzetét élesen bíráló Freedom House-t is.

Támogatást kapott a NED-től a Krekó Péter vezette Political Capital is, valamint a szintén a magyar dollárbaloldalhoz tartozó K-Monitor is. Előbbi 85 ezer dollárt, míg utóbbi 78 ezer dollárt.

A NED lényege tehát, hogy olyan szervezeteket, mozgalmakat, embereket finanszíroznak, amelyek Soros György elképzeléseit kívánják megvalósítani.

A Soros-birodalom új vezetőjeként Alex Soros óriási szerepet játszik az Ukrajnának juttatott támogatásokban is. Gyakran találkozik vezető ukrán politikusokkal, és ezeket a találkozókat alaposan dokumentálja is. 

Ezzel világossá teszi, hogy a Soros család az ukrán vezetés mögött áll, és ezzel nyilvánvalóan befolyásolni akarja – és befolyásolja is – a támogatásokról, fegyverküldésekről döntő politikusokat. 

Van, amikor egyszerűen egy Dicsőség Ukrajnának feliratú képpel:

Máskor pedig az ukrán politikusokkal folytatott találkozóival. Itt például Dmitro Kuleba külügyminiszterrel:

Ezekkel a képekkel Alex Soros világossá teszi, hogy a Soros-birodalom teljes erejével az ukrán kormány mögött áll. Ezzel erőteljesen befolyásolja nemcsak az amerikai, hanem a világ vezető politikusait, ezeket a találkozókat és képeket rendszeresen Ukrajnának kedvező döntések követik.

A teljes cikk a részletekkel és további fotókkal ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában