Novák Katalin Szent Erzsébet rózsát ajándékoz Ferenc pápának

A magyar gyerekek és fiatalok bibliai témájú alkotásait tartalmazó album mellett ilyen különleges rózsatöveket ajándékozok majd a szentatyának – írta Facebook-oldalán a köztársasági elnök.

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök magánaudiencián Ferenc pápánál, balról Veres István, Novák Katalin férje a Vatikánban 2022. augusztus 25-én

Forrás: MTI/Sándor-palota

„Ajándékok Ferenc pápának – Szent Erzsébet rózsa” – írta Novák Katalin köztársasági elnök Facebook-oldalán a fotókhoz csatolt bejegyzésben.

 

A köztársasági elnök asszony úgy fogalmazott, Árpád-házi Szent Erzsébetet a pápa szülőföldjén, Argentínában „Magyarországi Szent Erzsébet” (Santa Isabel de Hungría) néven ismerik, akinek a kezében a legenda szerint a kenyerek rózsává változtak. A róla elnevezett rózsafajtát, a Szent Erzsébet rózsát egy erdélyi magyar, Márk Gergely nemesítette.

„A magyar gyerekek és fiatalok bibliai témájú alkotásait tartalmazó album mellett ilyen különleges rózsatöveket ajándékozok majd a szentatyának” – írta Novák Katalin. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában