Súlyos vádak

2023.04.13. 11:48

Pert indít korábbi ügyvédje ellen Trump, félmilliárd dollárt követel tőle

Donald Trump volt amerikai elnök pert indít korábbi ügyvédje ellen, mert szerinte Michael Cohen megsértette hírnevét és hazugságokat terjeszt róla – jelentette az AP hírügynökség csütörtökön.

MTI

Donald Trump volt amerikai elnök beszél Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2023. április 4-én, miután New Yorkban hivatalosan vádat emeltek ellene. Trump ártatlannak mondta magát az ellene felhozott vádakban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Cristobal Herrera Ulashkevich

A Miamiban benyújtott keresetben Trump azzal vádolja Cohent, hogy megszegett egy titoktartási megállapodást, amelyet a munkaviszonya feltételeként írt alá, emellett megsértette az ügyvédekre vonatkozó etikai normákat és károkozási szándékkal terjeszt valótlanságokat a volt elnökről. Trump a keresetben több mint félmilliárd dollárt (170 milliárd forint) követel Cohentől.

A per nem kifejezetten a Trump elleni büntetőügyben tett vallomása miatt indult Cohen ellen, de a kereset hivatkozási alapjául szolgál, mert a vádak szerint az ügyvéd igyekezett hasznot húzni az ügy miatt létrejött médiaszerepléseiből.

Cohen szóvivője, Lanny Davis ügyvéd szerint a per el fog bukni és nem fogja visszatartani Cohent az ügyészekkel való együttműködésétől a Trump ellen zajló eljárásban.

Trumpot április 4-én helyezték hivatalosan vád alá egy New York-i bíróságon, ahol ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban. Az előző elnök elleni vádirat 34 vádpontot tartalmaz, köztük üzleti adatok meghamisítását, az ügy koronatanúja pedig Trump volt ügyvédje, Michael Cohen, aki jelezte, hogy kész a korábbi elnök ellen vallani a bíróságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában