Tragédia

2023.05.07. 08:54

Ámokfutó gyilkolt a texasi Allen bevásárlóközpontjában

A tettes nyolc embert agyonlőtt, legkevesebb hét másikat pedig megsebesített, mielőtt egy rendőr agyonlőtte.

A biztonsági erõk tagjai az Allen Premium Outlets bevásárlóközpontnál, a texasi Allen településen 2023. május 6-án, miután egy fegyveres tüzet nyitott a vásárlókra az épületben

Forrás: MTI/AP

Fotó: LM Otero

Nyolc embert agyonlőtt, legkevesebb hét másikat pedig megsebesített egy fegyveres szombat este egy forgalmas bevásárlóközpontban Dallastól északra - közölte a rendőrség.

A tettest, akiről a hatóságok feltételezik, hogy egyedüli elkövető volt, egy rendőr lőtte agyon a texasi Allen településben lévő Allen Premium Outlets bevásárlóközpontban.

Jon Boyd, a mintegy százezer lakosú Allen tűzoltóparancsnoka újságíróknak elmondta, hogy kilenc embert szállítottak kórházba lőtt sebekkel, ketten közülük a kórházban belehaltak sebesüléseikbe. Három további sebesült állapota válságos, a négy másiké stabil. A sebesültek 5 és 61 év közöttiek.

A biztonsági erõk tagja az Allen Premium Outlets bevásárlóközpontból kiterelt emberek közelében, a texasi Allen településen 2023. május 6-án
Fotó: L. M. Otero / Forrás: MTI/AP

Greg Abbot texasi kormányzó "elmondhatatlan tragédiának" nevezte a lövöldözést, és közleményében tudatta, hogy az állam minden segítséget kész megadni a helyi hatóságoknak.

A tömeges lövöldözések szinte mindennapossá váltak az Egyesült Államokban, 2023-ban eddig legkevesebb százkilencvennyolc ember veszítette életét ilyen incidensekben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában