Gálavacsora

2023.05.07. 12:28

Novák Katalin: mi, magyarok nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk

Az Alapjogokért Központ és a New York Young Republican Club gálavacsorán látta vendégül nemzetközi vendégeit a budai Várban, a Királyi Lovardában. A gálavacsora díszvendége Novák Katalin köztársasági elnök volt.

Forrás: Alapjogokért Központ

Köszöntőbeszédében Novák Katalin elmondta, éppen ezen a napon tartják férjével házassági évfordulójukat, mégpedig a huszonegyediket. 

Mindenekelőtt édesanya vagyok, egy elhivatott feleség és anya. Emellett keresztény vagyok, amit semmi pénzért nem adnék fel. Tudom, hogy mindezek ma már szinte bűnt jelentenek bizonyos emberek számára, de én büszke vagyok erre

 - fogalmazott.

Novák Katalin a magyar karaktert ismertetve úgy fogalmazott, „mi, magyarok nem fogunk amiatt szégyenkezni, mert azok vagyunk, akik vagyunk.“ Személyes hitvallásáról szólva úgy fogalmazott, „ahol egyedül nem vagyok felcserélhető, az a családom.“ Ferenc pápa egy héttel ezelőtti látogatása pedig „felemelő pillanat volt, büszkék vagyunk Magyarországra, szeretére és a vendégszeretetére“ – mondta az államfő. A rendezvény mottójára utalva pedig úgy üzent a jelenlévőknek, hogy „minél egységesebbek leszünk, annál erősebbekké válunk.“

„Ez az első Együtt erő vagyunk gálavacsora, reméljük, hogy tradíciót teremtünk a mottónk jegyében“ - fogalmazott Szánthó Miklós. Mi mindannyian hisszük az Isten, haza, család, hármasegységét, akárcsak Adenauer, Kohl, Thatcher és Reagan, mondta az Alapjogokért Központ vezetője, aztán Tucker Carlson konzervatív televíziós legendát idézte, aki nemrégiben kifejtette, „az univerzum vasszabálya az, hogy az igaz dolgok győzedelmeskednek. Nem szabad hazugságokkal élnünk. Sőt: helyesen kell cselekednünk. És ez vonatkozik egy hölgyre itt a teremben, aki mindig kiállt a helyes dolgokért. Egy igazi vezető, egy feleség, egy háromgyermekes anya. Kiáll a hit mellett, bátor harcos, ha a gyermekek védelméről van szó, és megtestesíti a nemzet egységét“ - méltatta az Alapjogokért Központ főigazgatója Novák Katalint, Magyarország köztársasági elnökét, a gálavacsora díszvendégét.   

    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában