Diplomácia

2023.05.31. 19:12

Orbán Viktor a török elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este telefonon tárgyalt Recep Tayyip Erdogan újraválasztott török köztársasági elnökkel, aki meghívta őt szombati beiktatási ünnepségére – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök bilaterális tárgyalásuk elõtt Ankarában 2023. március 16-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor gratulált az államfőnek a választási győzelméhez.

Elmondta: a török választók döntése illetve Törökország stabilitása jó hír egész Európának, hiszen a kontinens számos biztonsági kihívással szembesül, ezért szükség van egy erős és megbízható Törökországra.

Recep Tayyip Erdogan megköszönte a gratulációt, kifejezte készségét a magyar-török kapcsolatok további fejlesztésére, és gratulált születésnapján Orbán Viktornak. 

Ezen kívül meghívta őt szombati beiktatási ünnepségére Törökországba, amit a magyar miniszterelnök köszönettel elfogadott

 – ismertette Havasi Bertalan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában