Döntés

2023.05.18. 17:46

Szánthó Miklós csatlakozik az USA legfontosabb republikánus szervezetének tanácsadó testületéhez

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a komoly befolyással bíró New York Young Republican Club tagja lesz.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A New York Young Republican Club-hoz egy magyar jobboldali intézet vezetője csatlakozik

– tudatta Gavin Wax, a szervezete elnöke szerdán az Egyesült Államokban azt, hogy Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója tagja lesz a komoly befolyással rendelkező republikánus klub tanácsadói testületének.

Az Origo értesülései szerint a döntés kapcsán hangsúlyozták, hogy a tanácsadók között kiemelkedő konzervatív gondolkodók vannak, akik kijelölik a New York-i, fiatal republikánusokat tömörítő szervezet prioritásait. „A NYYRC igazgatótanácsa biztosra veszi, hogy Szánthó Miklós csatlakozása nagyban elősegíti a Klub célkitűzéseinek megvalósítását" – fogalmaztak. Kiemelték: „Az Alapjogokért Központ főigazgatójaként Szánthó Miklós a nyugati társadalmat veszélyeztető, globalista vízióval szembeni fellépés kiemelkedő alakja." Hozzátették: 

„Az Alapjogokért Központ kulcsszerepet játszik a konzervatívok közötti kapcsolatok kialakítására irányuló Atlanti-óceánon átívelő törekvésekben. A közelmúltban a Központ adott otthont a második CPAC Hungary konferenciának Budapesten, amelyen az „Együtt erő vagyunk!" jeligére több ezer jobboldali gyűlt össze".

Az európai kontinensen Szánthó Miklós az első, akit felkértek, hogy csatlakozzon a testülethez. Az Alapjogokért Központ főigazgatója szerint ez azt tükrözi, hogy az amerikai és a magyar konzervatívok vállvetve harcolnak a globális baloldal egyre barbárabb erői elleni civilizációs küzdelemben. 

Szánthó Miklós felvételét a Tanácsadó Testületbe a NYYRC és a Központ által 2023. február 22-én aláírt stratégiai együttműködés előzte meg. A nyilatkozatot Szánthó Miklós és Gavin Wax Budapesten kézjegyezte.

A teljes cikk ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában