Agyrém

2023.12.18. 09:55

Azért buktatták meg a diákot, mert szerinte csak a nők eshetnek teherbe

Egy történelemtanár megbuktatott egy seattle-i diákot, miután az osztályozóvizsgán azt mondta, hogy csak a nők képesek teherbe esni, és csak a férfiaknak van péniszük. A diák ezeket a válaszokat a Nemek és nemek megértése című vetélkedőn adta.

MW

Illusztráció

Forrás: AFP

Fotó: VERONICA G. CARDENAS

A pedagógus az etnikai tanulmányok és világtörténelem tantárgyat tanítja a 10. osztályosoknak. Az említett kvízben feltett kérdések között olyanok szerepeltek, mint például: „Mit árul el valaki nemi identitásáról, ha a they/them névmást használja?”, valamint „Igaz vagy hamis-e, hogy a transznemű emberek melegek?” – írja a The Post Millennial amerikai hírportál.

Egy igaz/hamis kérdés a kvízben arra kérdezett rá, hogy igaz vagy hamis-e az állítás, miszerint „csak nők eshetnek teherbe”. Miután a diák igaz választ jelölt be, a tanár megbüntette, és fenntartotta, hogy a helyes válasz valójában hamis.

A történelemtanár szerint tehát a férfiak is teherbe eshetnek.

A történetre azután derült fény, hogy a diák édesanyja a KTTH rádióban mesélte el az esetet.

Próbálom megérteni, hogyan lehet legálisan pontatlan információkat tanítani és arra kényszeríteni a diákokat, hogy a hitükkel ellentétes válaszokat adjanak azért, hogy elkerüljék, hogy rossz jegyeket kapjanak

– fogalmazott a műsorban, ahol azonban névtelenséget kért, mert attól félt, hogy a fiát megtorlás éri, ha kiderül a személyazonossága.

Állítólag számos tanár leszidta fiát, rasszistának nevezték, és azt mondták neki, hogy ne használja a hetero kifejezést, hogy azonosítsa magát, mert az sértő – adta hírül a V4NA.

Az édesanya azt is elmondta, hogy az iskola rutinszerűen megengedi a tanároknak, hogy politikai nézeteket erőltessenek az osztályteremben, és hogy a nemi ideológiával kapcsolatos radikalizmusuk mellett a bőrszíne miatt is támadják a fiát.

Az iskolai körzet nem volt hajlandó bocsánatot kérni a tanár viselkedéséért; az iskola szóvivője azzal érvelt, hogy a kvíz „befogadó”, és így megfelelő az etnikai tanulmányok tantárgyhoz.

Amint azt a The Post Millennial megjegyzi, már jó ideje köztudott, hogy ez az iskolai körzet, a Seattle Public Schools arról híres, hogy baloldali nemi ideológiákat erőltet diákjaira.

Júliusban a jelentésekből kiderült, hogy a kerület ingyenes nemváltoztatási szolgáltatásokat kínált 13 éves diákoknak – mindezt úgy, hogy a szülők elől eltitkolták az akciókat.

A sokszínűség és befogadás már évek óta prioritás a Seattle Public Schools számára, miközben a diákok tanulmányi eredményei folyamatosan romlanak. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában