novembertől

2019.09.19. 15:20

30 percig ingyen lehet majd parkolni Pécs legnagyobb övezetében

Egy új, városi parkolókártya bevezetésével a pécsiek novembertől napi egy alkalommal fél órán át díjfizetés nélkül parkolhatnak saját autójukkal a baranyai megyeszékhely legnagyobb kiterjedésű díjzónájában – döntött csütörtöki ülésén a Pécsi Közgyűlés.

A Fidesz-KDNP-frakció által kezdeményezett, nagy többséggel támogatott javaslat értelmében egy olyan városi parkolókártyát vezetnek be Pécsen, amely a megyeszékhelyen állandó lakcímmel rendelkezők számára biztosítja a kedvezményt november elsejétől.

A döntés szerint a pécsiek saját – 3,5 tonna összsúlyt meg nem haladó és 5,5 méternél nem hosszabb – gépjárművüket a díjköteles napon a város legnagyobb kiterjedésű, a belvárost övező második számú parkolózónájában állíthatják le térítésmentesen napi egyszer, legfeljebb fél órára.

Az előterjesztő, Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) az ülésen azt mondta, a közelmúltban üzembe állított, érintés nélküli fizetésre alkalmas bankkártyával is használható parkolóautomaták tették lehetővé a pécsiek által igényelt, számukra jelentős kedvezményeket nyújtó szolgáltatás bevezetését.

Pécsen két fizetős parkolási zóna van: a személyautók számára óránként 400 forintért igénybe vehető egyes zóna a szűken vett belvárost öleli fel, az annál csaknem négyszer nagyobb kiterjedésű kettes számú a városközpontot szegélyezi keletről, nyugatról és délről, ott óránként 200 forintba kerül a parkolás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában