Ország-világ

2021.06.24. 09:03

5 millió 445 ezer a beoltott, 69 az új fertőzött, elhunyt 1 beteg

A beoltottak száma 5 445 544 fő, közülük 4 657 776 fő már a második oltását is megkapta. Összesen 69 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 844 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 1 krónikus idős beteg, így az elhunytak száma 29 972 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 736 854 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 41 018 főre csökkent.

Nyíregyháza, 2021. június 23. Vass Klára gyermekorvos, tüdõgyógyász fõorvos beolt egy 14 éves fiút a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina elsõ adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. június 23-án. MTI/Balázs Attila

Forrás: MTI

Fotó: Balázs Attila

215 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer-, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna-oltás is elérhető.

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. Ezzel hazánk tovább növeli a járvány elleni védettségét, és a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is, függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok. A részleteket szabályozó kormányrendelet kedden jelent meg a Magyar Közlönyben.

Az oltást igazoló alkalmazás mobiltelefonra ingyen letölthető, ezzel lehetséges a védettségi igazolvány kiváltása.

Az ötmillió beoltott elérését követően életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, sok korlátozás megszűnt, ugyanakkor alapvető védelmi intézkedések még életben vannak, hiszen a vírus még itt van.

Minden olyan helyen továbbra is kötelező a maszk használata, ahol védettek és nem védettek zárt térben találkozhatnak, így a tömegközlekedés során és az üzletekben történő vásárláskor is kötelező a maszk használata.

A kormány felállította a közösségi élet újraindításáért és a gazdaság újraindításáért felelős operatív törzseket, és nemzeti konzultációban is kikéri a magyar emberek véleményét a gazdaság újraindításával kapcsolatos kérdésekben.

Az elhunytakkal kapcsolatos információk ide kattintva érhetők el.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában