Ország-világ

2021.03.02. 13:15

A főváros a járványhelyzetben is sarcolja a vendéglátósokat

A budapesti Fidesz szerint „csúnyán belerúgott” a főváros vezetése az egyébként is „földön fekvő” vendéglátósokba: a cégek számlájára éppen megérkeztek a kormány által folyósított bértámogatások, amikor a főváros inkasszózta a tavalyi iparűzésiadó-előlegeket.

A Fidesz budapesti szervezetének közösségi oldalán kedden azt írták, felháborító, hogy miközben Karácsony Gergely főpolgármester a budapestiek valós problémái helyett folyamatosan a kormány „szapulásával” van elfoglalva, és a főváros „kivéreztetésén siránkozik”, a bajba jutott vállalkozásoktól veszi el a kormány által juttatott támogatást.

„Felszólítjuk Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy azonnal állítsa le az inkasszót, ne adja meg a kegyelemdöfést ezeknek a cégeknek, akiknek a túlélése most mindennél fontosabb”

- hangsúlyozták. A budapesti Fidesz sürgeti, hogy a már beszedett összegeket a főváros haladéktalanul fizesse vissza, hiszen a magyar kormány ezt bértámogatásra adta a bajba jutott társaságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában