bővülő lehetőség

2018.10.26. 10:46

A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott az otthonteremtési program

Nagyon nagy igény van arra, hogy segítsék a fiatalokat az első otthon megszerzésében.

A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott az otthonteremtési program – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Novák Katalin azt mondta: a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) 45 ezer gyermek vállalását segítette; az otthonteremtési program bevezetése óta 90 ezer családot tudtak támogatni.

Az államtitkár kiemelte, nagyon nagy igény van arra, hogy segítsék a fiatalokat az első otthon megszerzésében, s ha bővül a család, segítsenek a továbblépésben. Ezért döntött a kormány a csok kibővítéséről.

A kormánydöntés értelmében a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.

Novák Katalin elmondta, a csokhoz járó kamattámogatott hitelt 85 százalékban igénybe vették. Jelentős előrelépésnek nevezte a csok kibővítését. Úgy értékelt, az nemcsak a kétgyermekes, hanem azon egygyermekes családoknak is „komoly üzenet”, akik további gyermeket terveznek.

Jelezte: a következő hónapokban a kormány olyan nemzeti konzultációt folytat, melynek fókuszában kifejezetten a családpolitika lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában