A veronai baleset után

2018.05.30. 16:44

A Klebelsberg Központ ajánlást készített a biztonságos buszoztatásért

A szerződésmintát az iskolákat fenntartó tankerületi központoknak is elküldik - okulva a drámából, ami tavaly január 20-án Verona közelében történt.

A Klebelsberg Központ a buszos utaztatással kapcsolatban már 2017 februárjában javaslatokat fogalmazott meg a tankerületi központok számára.

Az ajánlás a diákok és a pedagógusok biztonsága érdekében a szolgáltatók számára elvárásokat határozott meg a buszok műszaki állapotáról, a vonatkozó jogszabályok betartásáról és a szolgáltatók felelősségvállalásának rögzítéséről.

A mostanra – a NiT Hungary érdekvédelmi szervezet részvétel – kidolgozott szerződésmintát ajánlásként az iskolákat fenntartó tankerületi központoknak is elküldik. Ezzel

a Klebelsberg Központ segíteni szeretné az iskolákat és a fenntartókat az országhatárt átlépő utazások esetén abban, hogy megfelelő garanciális feltételeket kapjanak a minőségi és az előírásoknak megfelelő személyszállítási szolgáltatásra, amelyeket írásban is rögzítenek.

Mint kiemelték: a Klebelsberg Központ a továbbiakban is elkötelezett a gyermekek és a pedagógusok biztonságáért, mindent megtesznek a hatályos jogszabályok betartásáért és betartatásáért.

A tankerületi központok támogatják az iskolákat abban, hogy megfelelő műszaki állapotú buszokkal és képesítéssel, engedélyekkel, valamint egészségi állapottal rendelkező szolgáltatókat válasszanak az iskolai kirándulásokhoz

- olvasható a Klebelsberg Központ közleményében.

Az olaszországi Verona közelében tavaly január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, mikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában