elrettentés

2020.02.07. 15:47

A pakisztáni parlament határozatban szorgalmazta a pedofilok nyilvános felakasztását

A képviselők több mint fele támogatta a határozatot.

A pakisztáni parlament pénteken nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amelyben a gyermekmolesztálásért elítélt bűnözők nyilvános akasztását szorgalmazza.

„Nem érdemelnek kegyelmet azok, akik gyermekek sérelmére követnek el bűncselekményeket... a városközpontokban kell fellógatni őket” – jelentette ki Ali Mohamed Hán parlamenti ügyekért felelős miniszter a határozat alsóházi beterjesztésekor.

„Az akasztások elrettentésül fognak szolgálni” – hangoztatta Hán.

A parlamenti képviselők több mint fele támogatta a határozatot.

Taimur Kamal jogvédő aktivista szerint a parlamenti képviselők túl messzire mentek a nyilvános kivégzések követelésével. „Meg lehet érteni a zaklatók elleni haragot, de nem megoldás halállal sújtani őket ezért” – tette hozzá.

Pakisztánban 2014-ig nem hivatalosan moratórium volt hatályban a halálbüntetések végrehajtására. Ezt azonban feloldották a terrorizmusért elítéltek esetében, miután tálib fegyveresek megrohamoztak egy állami katonai iskolát Pesavarban, és meggyilkoltak csaknem 150 embert, többségében diákokat.

Azóta mintegy 400 fegyencet akasztottak fel Pakisztánban.

Emellett az utóbbi években elszaporodtak a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények, ennek ellenére csak elvétve születnek elmarasztaló ítéletek ilyen esetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában