csapatkivonás

2021.06.14. 16:49

A tálibok újabb afganisztáni körzetek felett szerezték meg az ellenőrzést

A tálibok hat újabb afganisztáni körzet felett szerezték meg az ellenőrzést az elmúlt 24 órában – számoltak be helyi tisztségviselők hétfőn.

A Herát tartományban található Obe, a Gor tartománybeli Szagar, a Szári-Pulban található Szajád, a Zábulban fekvő Argandáb, valamint a Faráh tartományban található Las-e-Dzsuvajn és Pust-e-Road körzet került a tálibok felügyelete alá.

A hosszú ideje ostromolt területeket védő kormányerők elmenekültek, hogy csatlakozzanak más, a közelben található csapatokhoz, vagy légi úton evakuálták őket, miután nem érkezett erősítés – mondták el tartományi források. Egyes helyszíneken fegyverzetet és lőszert is hátrahagytak.

Helyi tisztségviselők elmondták, hogy több visszavonuló katona sorsáról nincs információjuk. A tálibok rövid időre a Kunduzban található Hán Abad körzetet is elfoglalták hétfőn, de a biztonsági erőknek sikerült visszaszerezniük a területet.

A radikálisok több katonai sikert arattak az elmúlt időszakban.

Legalább 23 körzetet sikerült megszerezniük azóta, hogy a nemzetközi haderő május 1-jén megkezdte a kivonulást Afganisztánból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában