áldozatos szolgálat

2019.03.14. 11:24

Afrikába látogatott Böjte Csaba ferences szerzetes

Pár napja tért haza Afrikából Böjte Csaba ferences szerzetes, ahol egy másik szerzetes misszióját, Hardi Richárd testvért látogatták meg, Kongóban, aki vak és látássérült embereket gyógyít. Böjte Csaba kiemelte, a magyar nép erejét, bátorságát mutatja, hogy segíti a menekült keresztényeket.

Böjte Csaba 1992-ben került Dévára papi szolgálatba. Az ott látott szegénység és nehézségek hatására az utcagyerekeknek először nyári táborokat szervezett, majd egy év múlva létrehozta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt. Ma már munkatársai áldozatos szolgálatának köszönhetően több mint 2500 gyermek nevelkedik az intézmény valamely otthonában.

Büszke vagyok rá, hogy ennek a magyar népnek volt annyi ereje, bátorsága, hogy létrehozta a Hungary Helps-et és Magyarország segít az üldözött keresztényeken – emelte ki Böjte Csaba az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában. Hozzátette, ennek segítségével jutottak ki Afrikába is, ahova egymillió dolláros adományt vittek Hardi Richárd szemorvosnak.

A teljes beszélgetés:

https://stream.echotv.hu/videos/2019/03/720/20190314_jo_reggelt_dicsertessek.MP4

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában