Ország-világ

2021.04.16. 10:58

Agyonlőttek nyolc embert egy indianapolisi FedEx-telepen

Egy fegyveres nyolc embert lőtt agyon és többeket megsebesített az egyesült államokbeli Indianapolisban, a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat telepén, az elkövető később végzett magával – közölték pénteken a helyi hatóságok.

Indianapolis, 2021. április 16. Rendõrök és tûzoltók a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat telepén elkövetett lövöldözés helyszínén Indianapolisban 2021. április 16-án hajnalban. A támadásban többen megsebesültek, a feltételezett elkövetõ késõbb végzett magával. MTI/AP/The Indianapolis Star/Mykal McEldowney

Forrás: MTI/AP/The Indianapolis Star

Fotó: Mykal McEldowney

Az eset még előző nap, késő este történt az indianapolisi nemzetközi repülőtér közelében lévő létesítményben.

Genae Cook rendőrségi szóvivő elmondta, hogy

négy embert szállítottak lőtt sebekkel kórházba, egyikük kritikus állapotban van. Két másik személy sérüléseit a telepen látták el a mentősök.

A lövöldözőt egyelőre még nem azonosították, még folynak a kihallgatások, továbbá az információk begyűjtése. Cook szerint túl korai lenne megmondani, hogy a lövöldöző a létesítmény alkalmazottja volt-e.

Beszámolt ugyanakkor arról, hogy a rendőrséget nem sokkal este 11 óra után riasztották a helyszínre, ahol heves lövöldözés folyt. A fegyveres később öngyilkos lett.

„Még mindig próbáljuk kideríteni a történteket, és az azt kiváltó okokat”

- tette hozzá a nyilatkozó.

A FedEx közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy együttműködik a hatóságokkal, és igyekszik minél több információt szolgáltatni.

Egy helyi tévécsatorna, a WTHR-Tv arról számolt be, hogy a telepen dolgozók hozzátartozói egy helyi szállodában gyűltek össze, ahol várják a hírt a szeretteikről. Néhányan azt mondták, hogy az alkalmazottak nem tarthatják maguknál a telefonjukat, amíg a létesítményben dolgoznak. Ez a körülmény akadályozta azt, hogy azonnal értesítsék a hatóságokat.

Egy szemtanú, aki a létesítményben dolgozik azt mondta, több lövést hallott. Ezután megpillantott egy lövöldöző férfit, akinél valamilyen géppisztoly vagy automata fegyver volt.

Az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban több lövöldözéses eset volt. Március 17-én nyolc embert lőttek agyon Georgia állam három masszázsszalonjában. Hat nappal később tíz ember vesztette életét egy áruházi fegyveres incidensben Colorado államban. Az eset a Denvertől mintegy 45 kilométerre északnyugatra lévő Boulderben történt.

Borítókép: rendőrök és tűzoltók a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat telepén elkövetett lövöldözés helyszínén Indianapolisban 2021. április 16-án hajnalban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában